Birkózó-vb: nyolc magyar, tíz meccs, egyetlen győzelem

Vágólapra másolva!
2018.10.21. 13:46
Nem lehetnek túlzottan büszkék eddigi teljesítményükre szabadfogású birkózóink, a budapesti világbajnokság közönsége csak vesztes magyar meccseket láthatott vasárnap délelőtt.

Ez továbbra sem szabadfogásúink vb-je (ez sem...): két nap, nyolc versenyző, tíz meccs, egyetlen győzelem – ezt a mérleget tudják felmutatni a szombaton és vasárnap szőnyegre lépő birkózóink, ami azért erősen elgondolkodtató.

Ráadásul vasárnap konkrétan csak vesztes magyar mérkőzéseket láthatott a Papp László-sportaréna amúgy lelkes és szép számú hazai közönsége, amely ennél talán többet érdemelne. Ligeti fájó vigaszágas veresége után ugyanis a másik négy szabadfogású versenyzőnk kivétel nélkül első meccsén kapott ki: Farkas Rajmund dél-koreai, Nagy Mihály japán, Hatos Gábor moldáv, Asarin Roman pedig indiai ellenfelétől szenvedett vereséget.

A sorsolással egyébként egyik magyarnak sem volt szerencséje, de önmagában csak ezzel takarózni az eredménytelenség okán nem lenne túl elegáns. A fiatal, 57 kilogrammos vb-újonc Farkas dicsérhető, mert 6:0-s veresége ellenére becsülettel végigküzdötte meccsét a jóval rutinosabb, Ázsia-bajnoki bronzérmes, katonai világbajnok Kim Szung-Von ellen, miként Nagy Mihály is próbálkozott, próbálkozott a 79 kilós kategória egyik fő esélyese, a vb-ezüstérmes Takatani Szosuke ellen, de ő is csak annyit tudott elérni (9:0), hogy megúszta a technikai tusos vereséget.

A nemzetközi élmezőnybe hosszabb idő után, no meg majd húsz kilóval nehezebben, a 92 kilósok között visszatérő Hatos Gáboron (aki Londonban még a 74 kg-os súlycsoportban nyert bronzérmet) látszott, ellenfelei még jóval erősebbek nála, nem is bírt a kétszeres Eb-bronzérmes moldáv Nicolai Cebannal (érdekesség: akit a 2008-as pekingi olimpián az orosházi Kiss Gergely búcsúztatott az első körben).

Nem járt sikerrel az Ukrajnából honosított Asarin Roman sem, a 65 kg-osok között versenyző 21 esztendős birkózó az Ázsiai-bajnok, vb-ötödik indiai Bajrang Bajrangtól szenvedett egyértelmű, 9:4-es vereséget – innentől valamennyi magyar legfeljebb a vigaszágban bizakodhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik