Birkózó Eb: kijelölték a keretet, kötöttfogásban több nagy hiányzó is lesz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.29. 16:28
A Magyar Birkózószövetség intézőbizottsága a szövetségi kapitányok javaslatai alapján kijelölte az áprilisi bukaresti Európa-bajnokságon induló csapatot. A kontinensviadalt több kötöttfogású klasszis (a Lőrincz fivérek, Korpási Bálint, Kiss Balázs) kihagyja, a tavalyi budapesti világbajnok Bácsi Péter pedig edzőként vesz részt rajta. Szabadfogásban és a hölgyeknél viszont ott lesznek a legjobbjaink a román fővárosban.

Mivel idén még Európai Játékok (ahová épp az Eb-ről lehet eljutni) és olimpiai kvalifikációs világbajnokság is szerepel a versenynaptárban, okosan kell beosztani az erőforrásokat, elosztani a versenyzőket – számolt be a Magyar Birkózószövetség (MBSZ).Magyar Birkózószövetség (MBSZ).

A kötöttfogással ellentétben szabadfogásban és a hölgyeknél ott lesznek a legjobbjaink (Veréb István, Ligeti Dániel, illetve Barka Emese, Galambos Ramóna, Sastin Marianna, Németh Zsanett) a román fővárosban.

A keretek kijelölése mellett több fontos kérdésről is döntöttek pénteken, a szövetség rendkívüli közgyűlésén.

Meg kellett választani az új könyvvizsgálót, módosítani az alapszabályt, illetve dönteni a tisztújítás időpontjáról. Németh Szilárd, az MBSZ elnöke megnyitójában a javasolt változtatásokat a további még hatékonyabb munkával, a döntési mechanizmusok átláthatóságával és egyszerűsödésével indokolta. Emellett köszöntötte a március 15., nemzeti ünnepünk alkalmából magas állam kitüntetést kapott legendákat, Rácz Lajost, Szőnyi Jánost és Módos Jánost, illetve a Nemzet Sportolóját, Varga Jánost. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Ceno Cenov, a nemzetközi szövetség (UWW) európai szekciójának vezetője, aki a birkózás egyik legerősebb nemzeti szövetségének nevezte a magyart.

A határozatképes közgyűlés mind a három napirendi pont kapcsán elvégezte a feladatát. Öt évre Borsosné Pál Ildikót megválasztotta az MBSZ könyvvizsgálójának, módosította, modernizálta az alapszabályt, illetve a májusi évi rendes közgyűlést tisztújítóvá tette, tehát jövő január helyett a tervek szerint május 31-én zajlik majd a tisztújítás.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Szabadfogás
Molnár József (65 kg, KTE), Vida Csaba (70, Csepel), Antal Dániel (74, UTE), Ligeti Richárd (86, Haladás), Veréb István (92, Haladás), Szabó Mihály (97, BHSE), Ligeti Dániel (125, Haladás).
Nők

Réczi Bianka (50 kg, TSC), Dénes Mercédesz (53, Érd), Barka Emese (57, Csepel), Galambos Ramóna (59, PEAC), Sastin Marianna (62, Vasas), Sleisz Gabriella (65, ESMTK), Szmolka Nikoletta (68, PEAC), Németh Zsanett (76, UTE).
Kötöttfogás
Andrási József (55 kg, BHSE), Torba Erik (60, BHSE), Kovács Bence (63, BHSE), Krasznai Máté (67, PSE), Fritsch Róbert (72, PSE), Szabó László (77, UTE), Nagy Péter (82, CVSE), Szilvássy Erik (87, PSE), Varga Ádám (97, UTE), Lám Bálint (130, BHSE).

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik