MTI 2019.04.13 14:46

Birkózó Eb: Fritsch és Nagy negyeddöntős, Krasznai kikapott

A kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában Fritsch Róbert technikai tussal, a 82 kilós Nagy Péter pedig 4–2-re győzött a nyolcaddöntőben, ugyanakkor a 67 kilós Krasznai Máté kikapott a 16 között a bukaresti birkózó Európa-bajnokság szombati napján.

 

Az újonc Fritsch rövidre zárta az összecsapását, ugyanis amikor passzivitásért megintették Dmitro Pinkovot (1–0), akkor parterhelyzetből kiemelte és nagy ívben, a válla felett eldobta, így hamar 5–0-s előnyre tett szert. A mérkőzést aztán még az első három perc vége előtt befejezte, mivel állásból átkarolta és ledöntötte ukrán ellenfelét, majd kiemelte és kidobta a küzdőtérről (9–0), azaz elérte a döntő fölényhez szükséges nyolcpontos különbséget. A nyolc között a két éve Eb-bronzérmes orosz Abujazid Mancigov vár rá.

A felnőtt világversenyen szintén debütáló Nagy kiválóan kezdett, nemcsak nekiesett a tavaly bronzérmes Rafig Huszejnovnak, hanem pontot is csinált rajta: átfogta a felsőtestét az azerinek, akit aztán egy csípődobással a hátára vágott (4–0). A pihenőt követően nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt Huszejnov, de a ceglédi birkózó állta a sarat, egyetlen mögékerülést leszámítva sikeresen bontotta a fogásokat, így 4–2-re nyert.

Krasznai az első menetben intése után (0–1) kivédekezte a parterhelyzetet, de aztán Parviz Naszibov állásból egy mögékerüléssel 3–0-ra növelte előnyét. Ezután a Pénzügyőr versenyzője hiába űzte-hajtotta ukrán riválisát, azt nem intették meg, a válldobási és mögékerülési kísérletei pedig nem jártak sikerrel. A meccs után Sike András szövetségi kapitány legalább egy percig perlekedett a bírókkal.

A délelőtti programban vereséget szenvedő három magyar közül a 60 kilós Torba Erik már kiesett, mivel legyőzője azóta szintén kikapott. Az esti éremcsatákban a 87 kilós Szilvássy Erik a bronzért lép szőnyegre, ellenfele a litván Eividas Stankevicius lesz.

2020.04.06 17:30:31

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A GINOP projekt fő célkitűzéseiről és eredményeiről Prof. Dr. Than Péterrel beszélgettünk. (x)

pr
2020.04.05 23:18:34

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Kérdés: amikor el lehet kezdeni gyülekezni a startvonalnál, mindenki a saját pályáját akarja-e becsülettel megfutni, vagy a másik oldalba könyöklésén töri majd magát.

2020.04.03 22:55:50

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ismerjük el, mit kaptunk még a szovjet sporttól: egy terepet, ahol különösebb tét nélkül lehettünk ellenzékiek.

2020.04.02 11:47:20

Egyéb egyéni MAROSI GERGELY

Az olimpiai falut és az All Star-mérkőzéseket is a nagy krízisnek köszönhetjük • Elképesztő ötkarikás kalandok és egy rejtői balhé magyar legendákkal.