Birkózás: Szilvássy Erik nyerte meg a 97 kilogrammos válogatót

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.02.27. 16:04
null
Szilvássy Erik nyerte csütörtökön a kötöttfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában kiírt válogatót (Fotó: Magyar Birkózószövetség)
Szilvássy Erik nyerte csütörtökön a kötöttfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában kiírt válogatót a budapesti olimpiai kvalifikációs birkózóversenyre.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az Eb-bronzérmes, U23-as vb- és Eb-győztes Szilvássy a Körcsarnokban csapott össze a junior Eb-, valamint kadet vb- és Eb-1. Szőke Alexszel, mivel idén eddig 1–1-re álltak.

Ezúttal a 87 kilóból fellépő Szilvássy mindkétszer akciódús birkózással bizonyult jobbnak. Az első mérkőzést válldobással és intéssel nyerte 3:0-ra, a másodikat pedig főképp pörgetésekkel 5:1-re.

Ebben a súlycsoportban eredetileg hármas megméretés lett volna, de a 2009-es világbajnok Kiss Balázs nemrég műtött válla még nem gyógyult meg teljesen.

Szilvássy részvételével egy kivételtől eltekintve összeállt a magyar csapat, amely harcba száll a tokiói kvótákért a március 19. és 22. között a BOK-csarnokban sorra kerülő viadalon, melyen minden kategóriában az első kettő szerez indulási jogot, azaz döntőbe kell jutni az olimpiai részvételért. A női 68 kilósok között induló magyarról jövő héten a dunavarsányi edzőtáborban szintén válogató dönt.

Eddig négy magyar birkózó szerzett kvótát: a tavalyi nur-szultani vb-n az aranyérmes Lőrincz Tamás (kf, 77 kg), az ezüstérmes Lőrincz Viktor (kf, 87), a bronzérmes Muszukajev Iszmail (szf, 65) és az ötödik Sastin Marianna (női 62).

A magyar csapat a budapesti olimpiai kvalifikációs versenyen
Kötöttfogás
Torba Erik (60 kg), Korpási Bálint (67), Szilvássy Erik (97), Varga Ádám (130)
Szabadfogás
Halidov Gamzatgadzsi (57 kg), Kuramagomedov Murad (74), Nagy Mihály (86), Olejnyik Pavlo (97), Ligeti Dániel (125)
Nők
Dénes Mercédesz (53 kg), Barka Emese (57), válogató (68), Németh Zsanett (76)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik