Birkózás: Szilvássy arany-, Lévai ezüst-, Vitek bronzérmes Zágrábban

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.14. 20:13
null
Szilvássy Erik nem talált legyőzőre Horvátországban (Fotó: MBSZ/Róth Tamás, archív)
A nemzetközi szövetség (UWW) idénynyitó zágrábi rangsorversenyének zárónapján kilenc magyar kötöttfogású birkózó volt érintett, s közülük öten éremért küzdhettek, ketten egyenesen a döntőbe verekedték magukat. Végül Szilvássy Erik arany-, Lévai Levente ezüst-, Vitek Dárius bronzérmet szerzett – áll a hazai szövetség hírlevelében.

 

A legkisebb Lévai-fivér, Lévai Levente (72 kg, BHSE) a brazil Correa Ferreirát (7:3), a horvát Malobabicot (tus) és az Eb-3., szintén horvát Etlingert (8:0) múlta felül, a fináléban az Európa-bajnok azeri Ganizade ellen veszített 7:0-ra, így ezüstérmes lett. Az Eb-3. Szilvássy Erik (82 kg, Csepeli BC) a svéd Sköld (3:1) és a szintén svéd Ahlgren (4:1), valamint a grúz Dzsamasvili (3:0) felett diadalmaskodott, a döntőben pedig a török Berbert verte 5:0-ra, s a dobogó tetejére léphetett.

A sérülése és műtéte után visszatérő, vb-2., olimpiai 5. Szőke Alex (97 kg, ESMTK) az azeri Lokiayev (3:1), az amerikai Vera Garcia (8:0) és a német Öhler (3:1) legyőzése után az elődöntőben 6:0-ra kikapott a finn Savolainentől, a harmadik helyért pedig visszalépett, így ötödik lett. Szintén a bronzmérkőzésen volt érdekelt két-két győzelem és egy-egy vereség után két nehézsúlyúnk, az Eb-3. Vitek Dárius (130 kg, BHSE) és Darabos László (130 kg, BHSE), végül előbbi állhatott fel a dobogó alsó fokára, miután 7:4-re verte az azeri Kandelakit.

További négy honfitársunk – Klányi Krisztofer (72 kg, Dorog-KIMBA), Takács Zsolt (72 kg, ESMTK-KIMBA), Dömök Péter (82 kg, FTC-KIMBA) és Lévai Tamás (97 kg, BHSE) – kiesett az év első UWW-rangsorversenyének zárónapján, amely egyben válogatónak is számított a februári bukaresti Európa-bajnokságra. A magyar válogatott hat éremmel zárt a magas színvonalú és népes zágrábi mezőnyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik