Birkózás: Lőrincz Viktor megnyerte a Magyar Nagydíjat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.24. 16:07
null
Lőrincz Viktor (pirosban) aranyéremmel zárt a győri viadalt
Lőrincz Viktor arany-, Lévai Zoltán ezüst-, további három magyar versenyző bronzérmet szerzett a győri birkózó Magyar Nagydíjon.

A 2018-as kötöttfogású Magyar Nagydíj, Polyák Imre-emlékverseny második napján tizennégy honfitársunk lépett a győri Olimpiai Sportpark szőnyegeire, közülük ketten jutottak el egészen a döntőig.

A vállsérülés, műtét és hosszú lábadozás után visszatérő, junior és U23-as Európa-bajnok Lévai Zoltán (77 kg) két kazahot is két vállra fektetett, és a vb-3. román Cojocarit 7:1-re verte meg; az Eb-arany-, kétszeres vb-bronzérmes, olimpiai 5. Lőrincz Viktor (87) a kínai Penget 7:0-ra, a szerb Perusicset 9:0-s technikai tussal iskolázta le.

A fináléban Lévai a kazah Sadukajevtől vezető pozícióban kapott ki két vállal, így második lett, Lőrincz viszont 3:1-re felülmúlta az iráni Fallahhamidabit, megszerezve a vasárnapi magyar diadalt.

„Mindenképpen szerettem volna nyerni, ez sikerült is, úgyhogy nagyon örülök. Az Eb nem úgy jött össze, ahogy szerettem volna, most olyan taktikát gyakoroltunk, amivel kiküszöböljük az ott vétett hibáimat. Annak is örülök, hogy sok akciópontot tudtam szerezni” – értékelt Lőrincz Viktor, akinek még a kínai ellen felrepedt a szemöldöke, de ez elmondása szerint nem zavarta túlságosan.

Összesen hat honfitársunk volt érintett a bronzmérkőzéseken (két házi rangadó zajlott), Torba Erik (60), Szilvássy Erik (87) és a tavalyi Eb-2. Lám Bálint (130) állhatott még a dobogóra, utóbbi a szabadfogásból átrándult, többszörös Eb-érmes Ligeti Dánielt győzte le 3:0-ra.

A második napon egy arany, egy ezüst és három bronz, összesen három arany, két ezüst és hét bronz az idei győri kötöttfogású Magyar Nagydíj, Polyák Imre-emlékverseny hazai éremtermése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik