HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2017.01.11 14:01 Frissítve: 2017.01.13 12:46

Birkózás: legjobbjai nélkül a magyar válogatott

A jelenlegi két legjobb magyar női birkózó, Sastin Marianna és Barka Emese nem tud együtt készülni a válogatott többi tagjával, mivel előbbi sérüléssel, utóbbi pedig betegséggel küzd.

HIRDETÉS

 

Gulyás István szövetségi kapitány szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 2013-as világbajnok Sastin Mariannának levált a porc a térdében, ami nem új keletű probléma. A szakvezető mindehhez hozzátette, hogy a műtétre pénteken kerül sor, melyet követően legalább hat hét pihenő vár a Vasas sportolójára.

„Sastin Marianna a májusi Európa-bajnokságon biztosan nem indul. Március vége felé kezdheti majd el a munkát, felesleges lenne kockáztatni a szereplését a kontinensviadalon” – árulta el Gulyás.

A nem olimpiai súlycsoportok decemberi, budapesti világbajnokságán bronzérmes, Európai Játékok-győztes Barka Emese lázas betegséggel küszködik. Esetében gondot jelentett, hogy sokáig az orvosok sem tudták megmondani, mi okozza a problémát.

„Most találtak valamit a tüdején, és antibiotikumos kezelést írtak elő számára. Abban állapodtunk meg, hogy teljes pihenőt tart, szedi a gyógyszert és kipiheni magát” – mondta másik húzóemberéről Gulyás.

A szintén stabil válogatottnak számító Dénes Mercédesz ugyancsak operáció előtt áll. Neki a vállával vannak gondjai, a beavatkozás márciusban lesz. Gulyás István információi szerint amennyiben Dénes vállát csak ki kell tisztítani, akkor ezután hat hét a felépülési idő, ám ha egyéb helyreállításra is szüksége lesz, fél év kényszerpihenő is várhat rá.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.19 00:32:53

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL.A sportolók a nehéz feladatokkal járó kényelmetlenségek iránt is toleránsabbakká válnak, könnyebben lépnek ki komfortzónájukból. Ha egy-egy feladat igazán fontos számukra, hatalmas energiákat képesek mozgósítani.

2018.11.17 23:29:09

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Az olimpia a fő kérdés, az, hogy a NOB mit szólna egy, a legfényesebb csillagait vesztett sportághoz, amely a Phelps-érának köszönhetően jelenleg minden korábbinál nagyobb súlyt képvisel a játékokon.

2018.11.16 17:13:19

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2018.11.15 13:47:44

Egyéb egyéni PÓR KÁROLY

INTERJÚ. „Sportértékről fölösleges is beszélni, a UFC üzleti vállalkozás” – S. Kovács Ádám a küzdősportokról, Mayweatherről.

2018.11.09 23:06:22

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Örüljünk, amíg egy lausanne-i irodában nem kezdenek olyan címmel kommünikét fogalmazni, hogy a „Következő olimpia érdeklődés hiányában elmarad.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS