Birkózás: legjobbjai nélkül a magyar válogatott

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.01.11. 14:01
A jelenlegi két legjobb magyar női birkózó, Sastin Marianna és Barka Emese nem tud együtt készülni a válogatott többi tagjával, mivel előbbi sérüléssel, utóbbi pedig betegséggel küzd.

Gulyás István szövetségi kapitány szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 2013-as világbajnok Sastin Mariannának levált a porc a térdében, ami nem új keletű probléma. A szakvezető mindehhez hozzátette, hogy a műtétre pénteken kerül sor, melyet követően legalább hat hét pihenő vár a Vasas sportolójára.Sastin Mariannának levált a porc a térdében, ami nem új keletű probléma. A szakvezető mindehhez hozzátette, hogy a műtétre pénteken kerül sor, melyet követően legalább hat hét pihenő vár a Vasas sportolójára.

„Sastin Marianna a májusi Európa-bajnokságon biztosan nem indul. Március vége felé kezdheti majd el a munkát, felesleges lenne kockáztatni a szereplését a kontinensviadalon” – árulta el Gulyás.

A nem olimpiai súlycsoportok decemberi, budapesti világbajnokságán bronzérmes, Európai Játékok-győztes Barka Emese lázas betegséggel küszködik. Esetében gondot jelentett, hogy sokáig az orvosok sem tudták megmondani, mi okozza a problémát.

„Most találtak valamit a tüdején, és antibiotikumos kezelést írtak elő számára. Abban állapodtunk meg, hogy teljes pihenőt tart, szedi a gyógyszert és kipiheni magát” – mondta másik húzóemberéről Gulyás.

A szintén stabil válogatottnak számító Dénes Mercédesz ugyancsak operáció előtt áll. Neki a vállával vannak gondjai, a beavatkozás márciusban lesz. Gulyás István információi szerint amennyiben Dénes vállát csak ki kell tisztítani, akkor ezután hat hét a felépülési idő, ám ha egyéb helyreállításra is szüksége lesz, fél év kényszerpihenő is várhat rá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik