MTI 2017.01.11 14:01 Frissítve: 2017.01.13 12:46

Birkózás: legjobbjai nélkül a magyar válogatott

A jelenlegi két legjobb magyar női birkózó, Sastin Marianna és Barka Emese nem tud együtt készülni a válogatott többi tagjával, mivel előbbi sérüléssel, utóbbi pedig betegséggel küzd.

 

Gulyás István szövetségi kapitány szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 2013-as világbajnok Sastin Mariannának levált a porc a térdében, ami nem új keletű probléma. A szakvezető mindehhez hozzátette, hogy a műtétre pénteken kerül sor, melyet követően legalább hat hét pihenő vár a Vasas sportolójára.

„Sastin Marianna a májusi Európa-bajnokságon biztosan nem indul. Március vége felé kezdheti majd el a munkát, felesleges lenne kockáztatni a szereplését a kontinensviadalon” – árulta el Gulyás.

A nem olimpiai súlycsoportok decemberi, budapesti világbajnokságán bronzérmes, Európai Játékok-győztes Barka Emese lázas betegséggel küszködik. Esetében gondot jelentett, hogy sokáig az orvosok sem tudták megmondani, mi okozza a problémát.

„Most találtak valamit a tüdején, és antibiotikumos kezelést írtak elő számára. Abban állapodtunk meg, hogy teljes pihenőt tart, szedi a gyógyszert és kipiheni magát” – mondta másik húzóemberéről Gulyás.

A szintén stabil válogatottnak számító Dénes Mercédesz ugyancsak operáció előtt áll. Neki a vállával vannak gondjai, a beavatkozás márciusban lesz. Gulyás István információi szerint amennyiben Dénes vállát csak ki kell tisztítani, akkor ezután hat hét a felépülési idő, ám ha egyéb helyreállításra is szüksége lesz, fél év kényszerpihenő is várhat rá.

2019.06.11 16:37:42

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az edzőterem-utálók és az időjárás fanyalgók is leszámolhatnak a kifogásaikkal.

2019.06.08 09:08:41

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

„Minden, a hazai sportinfrastruktúrát gazdagító létesítmény átadása öröm és büszkeség.”

2019.06.07 23:49:54

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Minden gyereknek joga van legalább egyszer az életben kipróbálni a nem feltétlenül összkomfortos táborozás minden örömét és izzadságszagát. Ahol a mozgás, a sportolás igénye valahonnan a mélyből jön.

2019.06.05 21:05:59

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hogy Szabó Szebasztián tehetséges úszó, csak ráadás.

2019.06.05 21:00:39

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Hogy léteztek-e, léteznek-e sportoló hősök? Hogyne! Csak Magyarországon, csak az első világháborúban – ez azért jelentős szűkítés – például számos kiváló versenyző védte önként a hazáját, és halt hősi halált.