Birkózás: kijelölték a magyar Eb-csapatot – itt a névsor!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.20. 12:32
Elnökségi ülést tartott pénteken a Magyar Birkózószövetség. A legfontosabb szakmai döntésként a szövetségi kapitányok előterjesztése alapján kijelölték az oroszországi Kaszpijszkban április 30-tól május 6-ig zajló Európa-bajnokság indulóit.

A három szakágban összesen 21 honfitársunk szerepel majd, reméljük, a létszámhoz méltó szerencsével: 9 kötött- és 7 szabadfogású, valamint 5 hölgy. Legjobbjaink közül ott lesz dagesztáni szőnyegen a világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint, az olimpiai és vb-ezüstérmes, háromszoros Eb-győztes Lőrincz Tamás, öccse, a kontinensbajnok, vb-3., olimpiai 5. Lőrincz Viktor, a vb-arany- és -bronzérmes Kiss Balázs, az Eb-2. Lám Bálint, az Európa-játékokon nyertes, vb-bronzérmes Barka Emese, az Eb-2., U23-as Európa-bajnok Németh Zsanett, a vb- és Eb-3. Veréb István, s a hasonló érmekkel rendelkező Szabó László. Korpási Bálint, az olimpiai és vb-ezüstérmes, háromszoros Eb-győztes Lőrincz Tamás, öccse, a kontinensbajnok, vb-3., olimpiai 5. Lőrincz Viktor, a vb-arany- és -bronzérmes Kiss Balázs, az Eb-2. Lám Bálint, az Európa-játékokon nyertes, vb-bronzérmes Barka Emese, az Eb-2., U23-as Európa-bajnok Németh Zsanett, a vb- és Eb-3. Veréb István, s a hasonló érmekkel rendelkező Szabó László.

Hiányzik az országos bajnokságot megnyerő, világ- és Európa-bajnok, olimpiai 5. Bácsi Péter, aki idén az októberi budapesti vb-re koncentrálna, valamint a szabadfogásban Eb-érmes, de ebben az évben kötöttfogásra váltó Ligeti Dániel.

Az elnökség tagjai a csapat kijelölése mellett többek között előkészítették a május végén esedékes évi rendes közgyűlést (a hivatalos anyagok megtalálhatók a szövetség honlapján), beszámolót hallgattak meg az októberi budapesti vb szervezésének aktuális helyzetéről, illetve arról, hogy Bacsa Péter ügyvezető alelnök pályázik a nemzetközi szövetség (UWW) legfőbb döntéshozó testületébe, a büróba. Napirend előtt Novotny Zoltán rádióriporter Németh Szilárd elnöktől átvette az idén alapított Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Szabad Sajtó Napja Díjat.

Az Eb-csapat
Kötöttfogás (április 30.-május 2.): Torba Erik (Honvéd, 60 kg), Krasznai Máté (Honvéd, 63), Kozák István (Cegléd, 67), Korpási Bálint (BVSC, 72), Lőrincz Tamás (Honvéd, 77), Szabó László (Újpest, 82), Lőrincz Viktor (Honvéd, 87), Kiss Balázs (BVSC, 97), Lám Bálint (Honvéd, 130).
Nők (május 2-4.):
Dénes Mercédesz (Érd, 53 kg), Galambos Ramóna (PEAC, 55), Barka Emese (Csepel, 57), Sleisz Gabriella (ESMTK, 65), Németh Zsanett (Újpest, 76).
Szabadfogás (május 4-6.):
Molnár József (KTE, 61 kg), Asarin Roman (ESMTK, 65), Lukács Norbert (Honvéd, 70), Gulyás Zsombor (Pénzügyőr, 74), Nagy Mihály (Sziget SC, 79), Veréb István (Haladás, 86), Olejnik Pavlo (97).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik