NAGY ZSOLT, PUSZTAI VIOLA, TUMBÁSZ HÉDI (fotó) 2019.10.10 10:13 Frissítve: 2019.10.10 10:17

Birkózás: Bárdosi megkönnyezte, amit az ellenfele mondott neki

Bárdosi Sándor imádja az amerikai autókat, minél nagyobb, annál jobb – vallja. Ezért a Sportkrém stábja elvitte őt és kisfiát a Monster Show gyáli pályájára egy élményvezetésre a Ford F150 Monster Truckkal.  Nyilván a Gellért tér közelében található Bárdosi Küzdősport Akadémia edzésein résztvevők is meglepődnének, ha a tulaj egy nap ezzel érkezne meg a második otthonához. A szombat délelőtti tréningek közepette itt beszélgettünk vele arról, hogyan nem lett belőle kajakos, illetve karatés, miközben a birkózásról már az első edzésén tudta, hogy ez az ő sportága lesz.

Pályafutása csúcsának a 2000-es sydney-i olimpián szerzett ezüstérmet tartja, pedig akkor csak a biztató kezdetnek gondolta. Korántsem teljesedett ki a karrierje – mondja –, s ebben közrejátszott, - ahogy fogalmaz –, hogy nem volt az akkori sportági vezetők kedvence, lényegében abbahagyatták vele a birkózást. A 2004-es athéni olimpiára nem jutott ki, pedig abban az évben 84 kilogrammban Eb-bronzérmes lett. A svédországi kontinensviadalról máig emlékszik az ukrán Szerhij Rutenko elleni mérkőzésére.

„Vért izzadtam ellene, és csak a rutin miatt nyertem. Úgy elfáradtam, hogy csak feküdtem a szőnyegen, forgott velem a világ. Az ukrán srác odatérdelt hozzám, és angolul azt mondta: amikor gyerek voltam, téged néztelek a tévében, te vagy a kedvenc birkózom, alig vártam, hogy találkozzunk.”

Videónkból kiderül, mi volt erre Bárdosi válasza, valamint azt is megnézhetik, mennyire élvezte kisfiával az élményvezetést a Ford F10 Monster Truckkal. Emellett szóba kerül az életében fontos szerepet játszó rádiózás is. 

Ha még többet szeretne olvasni Bárdosi Sándor életéről, keresse a pénteki Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét. 

2020.04.06 17:30:31

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A GINOP projekt fő célkitűzéseiről és eredményeiről Prof. Dr. Than Péterrel beszélgettünk. (x)

pr
2020.04.06 11:36:25

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A szemet érintő problémák rendszerint annyira kellemetlenek, hogy azonnali segítségért kiáltanak. (x)

2020.04.05 23:18:34

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Kérdés: amikor el lehet kezdeni gyülekezni a startvonalnál, mindenki a saját pályáját akarja-e becsülettel megfutni, vagy a másik oldalba könyöklésén töri majd magát.

2020.04.03 22:55:50

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ismerjük el, mit kaptunk még a szovjet sporttól: egy terepet, ahol különösebb tét nélkül lehettünk ellenzékiek.