Asztaliteniszező a Decathlon élén

Vágólapra másolva!
2011.07.21. 09:34
Címkék
Hat éve működik hazánkban a Decathlon sportáruházlánc, melyet a világszerte ismert sportszergyártó és -forgalmazó Oxylane-csoport legfontosabb tagjaként tartanak számon. Idén júliusban ügyvezetői igazgatói váltásra került sor, és egy magyar fiatalembert neveztek ki a cég élére.

 

Az új ügyvezető, az asztaliteniszezőként is ismeretséget szerző Pósfai Gábor hat évvel ezelőtt kezdett el dolgozni az áruházlánc első áruházában, részlegvezetőként. Két és fél évvel később ő nyitotta meg a győri Decathlon-áruházat, majd újabb egy év elteltével a dunakeszi egységet vezette. 2009 tavaszától két éven keresztül nyugat-magyarországi regionális igazgatóként dolgozott, most pedig ő veheti át a stafétabotot a francia Pannya Khamphommalától, az eddigi ügyvezetőtől.

Pósfai Gábor
Pósfai Gábor

Ez is a Decathlon humánpolitikai stratégiájának sikerét bizonyítja, melynek alapja a kiválasztási rendszer alapossága, a belső és külső képzések biztosítása, és nem utolsósorban a vezetői utánpótlás kinevelése. Részlegvezetőik és áruház-igazgatóik közül sokan eladóként kezdték. Hozzáértésük és rátermettségük bizonyítása után folyamatosan juthattak előre a ranglétrán. A Decathlon a magyarországi áruházaiban és a központi irodában jelenleg mintegy hatszáz munkatársat foglalkoztat.

A cégcsoportnak az elmúlt hat évben Magyarországon közel 10 millió vásárlója volt. A meglevő 12 áruház mellett újabb egységek nyitását is tervezik a jövőben, leginkább a megyeszékhelyeken. A következő áruház Debrecenben nyílik majd, idén decemberben. Az áruházak mellett tavaly Hatvanban megnyitották a logisztikai központot 24 ezer négyzetméteren. Ez naponta 50 kamionnyi forgalmat bonyolít le, és nemcsak a magyar, hanem a környező országok áruházait is kiszolgálja. A regionális logisztikai központ mellett az idei év végétől egy kelet-közép-európai informatikai szolgáltató központ is létesül majd a cég budaörsi központjában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik