Asztalitenisz-vb: megérkezett a világbajnokság dala – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.25. 09:13
Fiatalos lendület, nyári dallamok, pozitív erő és sokoldalúság. Ez jellemzi asztalitenisz-világbajnokság ma bemutatott hivatalos dalát, ami a Friends címet kapta. Lotfi Begi és az Irie Maffia közös munkájának eredményeként született meg a pingpong új himnusza.

A budapesti, 55. egyéni asztalitenisz világbajnoksággal a szervezőbizottság az élsporton túl a játék sokoldalúságát, összetartó erejét, határokon és kontinenseken átívelő közösségépítő erejét is szeretné hangsúlyozni.

A Magyar Asztalitenisz-szövetség elnöke, Nátrán Roland is ezt emelte ki: „Sportágunkat mindenki jól ismeri, hiszen szerencsére az általános iskoláknak vagy nyaralóknak állandó bútorzata a pingpongasztal. Ennek a sportágnak így központi szerepe van barátságok születésében, az aktív szabadidő eltöltésben, olykor pedig ez alapozza meg egy nemzetközi sportolói karrier megvalósulását. Szerettük volna, ha mindez megmutatkozik az asztalitenisz-vb dalában és a hozzá tartozó klipben is. A zene persze mindig szubjektív, de Lotfi Begi és az Irie Maffia garancia a minőségre, és zenéjük a klippel együtt számomra pontosan azt az érzést fogalmazza meg, amit mi a világbajnoksággal – az élsporton túlmutatva – szeretnénk üzenni.”

Megannyi különböző stílust képviselő virtuóz közül nem volt könnyű megtalálni a legmegfelelőbb előadókat, de a választás egy tapasztalt, mégis fiatalos, valamint erőteljes párosra esett.

„Az elmúlt években sok sporttal kapcsolatos eseményhez, programhoz készítettem dalokat, vagy akár lemezt is. Ilyen volt a Bon Voyage című album, amely a magyar labdarúgó-válogatott Eb-szereplésére készült, vagy a Kowalsky meg a Vegával közös kézilabdás dalunk. Éppen ezért nem lepett meg, de annál jobban örültem ennek a felkérésnek. Mivel világversenyről van szó, így nagy kihívást jelentett számomra, hogy a dalt akár külföldön is hallgatják majd. Külön öröm számomra hogy a számot az egyik kedvenc hazai zenekarommal, az Irie Maffiával készíthettem, amely hozza a tőle megszokott pozitív energiát, amit az általam már jól ismert hangzással keverünk. Nagyon izgalmas lett a végeredmény!” – mondta a mű producere és DJ-je, Lotfi Begi.


Az asztalitenisz-világbajnokságnak (április 21-28.) a budapesti Hungexpo ad otthont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik