Asztalitenisz: Póta Georgina a World Tour elődöntőjébe jutott

Vágólapra másolva!
2014.12.13. 14:43
null
Póta már készülhet a vasárnapi elődöntőre (Fotó: Szabó Miklós/archív)
Póta Georgina öt szettben legyőzte kínai származású portugál ellenfelét, és ezzel bejutott a legjobb négy közé a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) World Tour-sorozatának egymillió dollár összdíjazású döntőjében Bangkokban.

Az ITTF honlapja szerint az aktuális világranglistán 18., 29 éves Póta a két hellyel hátrébb rangsorolt, s nála hét esztendővel idősebb Yu Fuval csapott össze a szombati negyeddöntőben, s 1–1 után nagyszerűen játszva, 3–1-nél már az első mérkőzéslabdáját értékesítve nyert. A meccs 38 percig tartott.

Póta – aki az októberi világkupán a negyedik lett – vasárnap az ITTF rangsorában hatodik japán Isikava Kaszumival találkozik a fináléba kerülésért, magyar idő szerint 8.30 órakor. A linzi vk-n ők vívták a bronzéremért rendezett összecsapást, s akkor az ázsiai
játékos nagy csatában, 4–3-ra nyert.

A finálé egyéni küzdelmeiben mindkét nemnél 16-16 játékos állt asztalhoz, a WT-sorozat versenyein elért pontszámok alapján lehetett részvételi jogot szerezni, s Póta tizedik lett a nők rangsorában.

A Berlinben légióskodó magyar játékos pályafutása során először szerepelhet egyesben a döntőben. A magyarok közül korábban Bátorfi Csilla, Tóth Krisztina és Pergel Szandra (utóbbi 2012-ben 32 fős mezőny tagjaként) vívta ki a részvétel jogát.

A döntő első helyezettje 100 ezer dollárral gazdagodik, a második 60 ezret kap, a harmadikak jutalma 30 ezer, a negyeddöntősöké 15 ezer, a nyolcaddöntősöké 8 ezer dollár.

ASZTALITENISZ WORLD TOUR
NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Póta Georgina–Yu Fu (portugál) 4–1 (10, –7, 7, 5, 9)
Isikava Kaszumi (japán)–Fukuhara Aj (japán) 4–0 (6, 6, 11, 6)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik