Asztalitenisz: Póta csodát tett Linzben, ma folytathatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.19. 11:55
Minden idők legjobb magyar női vk-eredményét érte el Póta Georgina az asztaliteniszezők Linzben zajló világkupa-versenyén, ahol tegnap – két ázsiai ellenfelet is legyőzve – bejutott az elődöntőbe.

Ahogy arról beszámoltunk, Póta bravúrok sorozatát mutatta be az ausztriai viadalon, a csoportkör után a nyolcaddöntőben nagy fölénnyel győzte le a hongkongi Li Ho-csinget, aki tizenkét hellyel előrébb áll a ranglistán (Li a 14., Póta a 26.).Póta bravúrok sorozatát mutatta be az ausztriai viadalon, a csoportkör után a nyolcaddöntőben nagy fölénnyel győzte le a hongkongi Li Ho-csinget, aki tizenkét hellyel előrébb áll a ranglistán (Li a 14., Póta a 26.).

A TTC Berlin magyar légiósa egyetlen európai születésű játékosként jutott be a legjobb nyolc közé, de ezt is megfejelte, hiszen a negyeddöntőben hatalmas csatában, 4:3-ra legyőzte újabb hongkongi riválisát, a rutinos Csiang Hua-csünt.

Ma is érdemes lesz figyelni Pótára, mert hamarosan asztalhoz áll, a 12.45-kor kezdődő elődöntőben a második helyen kiemelt Li Hsziao-hszia vár rá. A kínai esélyesebbnek számít, ám ő sem mehet biztosra a kitűnő formában játszó magyar lány ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik