Asztalitenisz: Póta Georgina a nyolc között a World Tourban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.12.12. 14:19
Póta Georgina hat szettben legyőzte a román Elizabeta Samarát, s ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) World Tour-sorozatának egymillió dollár összdíjazású döntőjében, Bangkokban.

Az ITTF honlapja szerint az aktuális világranglistán 18. Póta első mérkőzésén negyvenöt perc alatt kerekedett felül a mezőny másik európai születésű játékosán, aki egy hellyel szorul mögé az ITTF rangsorában.

Kettejük párharca így most már 2–2-re áll. Pótára a szombati negyeddöntőben egy újabb „európai”, a német színeket képviselő Shan Xiaona vagy a portugálok honosított asztaliteniszezője, Yu Fu vár.

A finálé egyéni küzdelmeiben mindkét nemnél 16 játékos áll asztalhoz, a WT-sorozat versenyein elért pontszámok alapján lehetett részvételi jogot szerezni, s Póta tizedik lett a nők rangsorában. A Berlinben légióskodó magyar játékos pályafutása során először szerepelhet a döntőben.

A magyarok közül korábban Bátorfi Csilla, Tóth Krisztina és Pergel Szandra (utóbbi 2012-ben 32 fős mezőny tagjaként) vívta ki a részvétel jogát. A döntő első helyezettje 100 ezer dollárral gazdagodik, a második 60 ezret kap, a harmadikak jutalma 30 ezer, a negyeddöntősöké 15 ezer, a nyolcaddöntősöké 8 ezer dollár.

ASZTALITENISZ WORLD TOUR
NŐI EGYES, 1. FORDULÓ (NYOLCADDÖNTŐ)
Póta Georgina–Elizabeta Samara (román) 4:2 (6, 8, –10, –6, 10, 9)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik