Asztalitenisz: Póta, a nyelvtanár – így népszerűsítik a vb-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.23. 09:52
null
Liu Si-ven Póta Georginától vesz alkalmi magyarnyelv-leckét
A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF), kihasználva, hogy a múlt hét végi budapesti world tour versenyre a sportág sztárjai is eljöttek, videót készített, amelyben több játékost is megkértek, hogy egy mondattal népszerűsítsék az áprilisi budapesti egyéni vb-t, mégpedig magyarul.

 

„Budapest várja az asztalitenisz-világbajnokságot!” A mondatot magyarul leírni és kimondani sem bonyolult – feltéve, hogy beszéljük a nyelvet. De ha nem…

Tekintve, hogy nyelvünk köztudottan nem könnyű, a játékosok beleizzadtak a feladatba, még úgy is, hogy segítségükre volt az első számú magyar asztaliteniszező, Póta Georgina, aki többek között a férfi-világranglistát vezető kínai Fan Csen-tung és a női világranglistán hatodik helyen álló, a BOK-csarnokban vegyes párosban aranyérmet szerző Liu Si-ven mellé beállt alkalmi nyelvtanárnak. Nos, Póta igyekezett, s idővel majd az eredmény is hallható-látható lesz, annyit azonban már most elárulhatunk, hogy a tenyeres pörgetés mindkét kínainak jobban megy.

Az már korábban kiderült, hogy egy kedves kis vörös róka lesz az áprilisi budapesti asztalitenisz-vb kabalafigurája, viszont a névadás a szurkolókra várt. A lehetséges opciók közül végül a Pongi kapta a legtöbb szavazatot, azaz mostantól a vb angol szlogenjének megfelelően – Hung(a)ry for success – a játékosok mellett Pongi is sikerre éhesen várja a rajtot.

Pongi, a budapesti asztalitenisz-világbajnokság kabalafigurája
Pongi, a budapesti asztalitenisz-világbajnokság kabalafigurája

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik