Asztalitenisz: Póta harmadik lett a World Touron Bangkokban

Vágólapra másolva!
2014.12.14. 12:00
null
Póta Georgina harmadik lett Bangkokban (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Póta Georgina harmadik lett a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség  (ITTF) World Tour-sorozatának egymillió dollár összdíjazású döntőjében, Bangkokban, miután a vasárnapi elődöntőben alulmaradt az esélyesebb japán Isikava Kaszumival szemben.

 

Póta a pénteki első fordulóban a román Elizabeta Samarát, a szombati negyeddöntőben pedig a kínai származású, portugál Yu Fut verte meg, így ismét összecsaphatott Isikavával, aki az októberi, linzi világkupa bronzmeccsén nagy csatában, 4:3-ra nyert ellene.

Az ITTF honlapja szerint a vasárnapi mérkőzést a kezdetektől az aktuális világranglistán hatodik, 21 éves ázsiai játékos irányított, a nála nyolc esztendővel idősebb, s az ITTF rangsorában 18. Pótának csak fellángolásai voltak.

A legszorosabb a 29 percig tartó találkozó harmadik szettje volt, de a nagyszerűen szerváló, s alig hibázó Isikava 6–6 után ebben is állva hagyta riválisát.

„Isakava ellen nagyon nehéz volt, nem találtam rajta fogást, mindent visszaadott, nagyon pontosan játszott. A világkupán nekem kellett volna nyerni, ott a kezemben volt a meccs, most pedig esélyem sem volt” – értékelt a Kossuth Rádiónak adott nyilatkozatában Póta Georgina.

„Ezzel együtt nem szomorkodom, hanem nagyon örülök ennek a harmadik helynek. Úgy fogtam fel, hogy nekem ez az egész verseny egy bónusz, kijövök, körülnézek kicsit Bangkokban, élvezem a meleget. Az, hogy még harmadik is lettem, hatalmas eredmény.”

Póta hozzátette: nem tesz különbséget a vk-negyedik és a mostani harmadik hely között, mindkettő élete legjobb eredménye egyesben.

A Berlinben légióskodó magyar játékos egyesben pályafutása során először szerepelhetett a döntőben, s harmadik helyével 30 ezer dollárt (körülbelül 7.5 millió forintot) nyert. A döntő első helyezettje 100 ezer dollárral gazdagodik, a második 60 ezret kap.

A magyarok közül korábban Bátorfi Csilla, Tóth Krisztina és Pergel Szandra (utóbbi 2012-ben 32 fős mezőny tagjaként) vívta ki a részvétel jogát.

ASZTALITENISZ WORLD TOUR
BANGKOK, NŐK – ELŐDÖNTŐ

Isikava Kaszumi (japán)–Póta Georgina 4:0 (6, 3, 7, 5)
Szeo Hjo Von (dél-koreai)–Jü Meng-jü (szingapúri) 4:2 (–4, 5, 6, 8, –8, 9)
A finálé egyéni küzdelmeiben mindkét nemnél 16-16 játékos állt asztalhoz, a WT-sorozat versenyein elért pontszámok alapján lehetett részvételi jogot szerezni, s Póta tizedik lett a nők rangsorában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik