SZ. M. 2020.02.21 12:20 Frissítve: 2020.02.21 13:24

Asztalitenisz: nem jutott a négy közé az Ecseki, Szudi páros

Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám páros a budapesti World Tour-verseny péntek délelőtti negyeddöntőjében 3:0-ra kikapott indiai ellenfelétől, ezzel a teljes magyar csapat számára befejeződött a budapesti World Tour-verseny.

Az Ecseki, Szudi páros vereségével a teljes magyar csapat számára befejeződött a budapesti world tour verseny (Fotó: Koncz György)

 

Tekintve, hogy a budapesti World Tour-verseny eddig nem a mi szánk íze szerint alakult, a péntek délelőtti programban az egyetlen még versenyben lévő magyar egységre, az Ecseki Nándor, Szudi Ádám párosra várt a feladat, hogy életben tartsa reményeinket.

A negyeddöntős ellenfél az indiai Sharath Kamal Achanta, Sathiyan Gnanasekaran kettős nehéz ellenfélnek tűnt, ajánlólevélnek bőséggel elég volt annyi, hogy az előző fordulóban a japán Togami, Uda duót búcsúztatta. De ha csak a számokat nézzük, akkor is minimum azonosak voltak az esélyek, hiszen míg a világranglistán Gnanasekaran a 30., Achanta a 34., addig Szudi a 132., Ecseki a 142. Bár tegyük hozzá, a páros rangsorban éppen fordított a helyzet, az Ecseki, Szudi kettős a 12. helyen áll, az indiai duó a 27.

A mérkőzés előtt a mieink mindenesetre jó hírként fogadták, hogy nem a távol-keletiekkel kell játszaniuk, mint az Ecseki Nándor mondta, „a japánokkal tavaly egyszer futottunk össze, akkor nagyon megvertek bennünket, pedig jó formában voltunk, de azért vigyáznunk kell, az őket legyőző indiai kettős veszélyes lehet.”

Nos, gyorsan kiderült, hogy azok, mégpedig nagyon is. Az indiaiak mindjárt az elejétől magukhoz ragadták az irányítást, végig ők vezettek, Szudiék a szetteken belül csak az egyenlítésig jutottak, így sajnos gyorsan véget ért a mérkőzés, amivel egyben a teljes magyar csapat elbúcsúzott a versenytől.

„Az indiaiak sokkal jobbak voltak, mint azt vártuk – értékelt Szudi Ádám.Különösen a passzív játékuk volt eredményes, amikor a labdameneten belül nálunk volt az irányítás, akkor sem tudtunk mindig pontot szerezni, néhány extra ütéssel is megleptek bennünket.”

WORLD TOUR, BOK-CSARNOK
Férfi páros. Negyeddöntő:
Achanta, Gnanasekaran (indiai)–Ecseki Nándor, Szudi Ádám 3:0 (8, 7, 8)

2020.09.23 20:31:55

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Szerettem volna hinni március-április fordulójának főbekólintó napjai táján – naiv módon persze –, hogy az élet hajszolására kondicionált ember megáll, s néhány pillanatig gondolkozik legalább.

2020.09.22 22:24:13

Egyéb egyéni MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Már elnézést, de gépiesített sportolókat vagy hús-vér embereket akarunk-e látni? Sokak szerint itt a vége, itt kellene megállni. Csak még nem jutottunk el addig a pontig, amelyen túlról már nem lehet visszatérni.

2020.09.21 11:36:35

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

A helyi lapok pedig nem válogattak a címekben:     „A sport megcsúfolása”, „Merénylet a versenyzők ellen”.

2020.09.20 21:45:37

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Az emberiséget sakkban tartó koronavírus-járvány miatt orvosilag ellenjavallt a meccsek előtti és utáni kézfogás is.

2020.09.17 21:41:59

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sportújságírónak lenni jó. Sok fiatal álma, kevesebbek álmának beteljesülése. Olyan tevékenység megélése, ahol napjaink agyonszabályozott világában is hőstettek zajlanak, diadalmaskodni lehet, vagy felállni a térdre kényszerítettség állapotából.