SZ. M. 2020.02.22 21:46 Frissítve: 2020.02.22 22:01

Asztalitenisz: japán és német arany a párosoknál a budapesti wt-n

Két gyors döntővel zárult a budapesti world tour verseny utolsó előtti napja, a férfi és a női páros is papírforma végeredményt hozott.

Dudáék (balra) négy szettben nyertek

 

A női párosok fináléja nyitotta a szombat esti programot a BOK-csarnokban, két ázsiai kettős csatázott az aranyéremért. Annak ellenére, hogy a hongkongi Tu Hoj-kem, Li Ho-csing kettőst a második míg a japán Hirano Miu, Isikava Kaszumi duót a negyedik helyen emelték ki, inkább az utóbbi egység tűnt esélyesebbnek, amit a látottak alá is támasztottak.

A japánok három játszmában nyertek, s úgy jutottak el az aranyéremig, hogy a négy mérkőzésükön összesen két szettet buktak el. Mivel a győztes kettős egyik fele, Isikava Kaszumi egyesben asztalhoz áll a vasárnapi elődöntőben, jó esély van rá, hogy ő lesz egész budapesti verseny legeredményesebb résztvevője.

„Már a németországi world tour versenyen is jól játszottunk, de ott még vereséget szenvedtünk a döntőben – mondta Isikava Kaszumi. – Az volt a célunk, hogy most nyerjünk, s azért is örülünk, hogy sikerült, mert ez az első közös tornagyőzelmünk.”

A férfi páros lehetett az első olyan szám, ahol nem ázsiai siker születik, ugyanis a német Patrick Franziska, Benedikt Duda kooperáció számított a favoritnak a negyeddöntőben az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettőst búcsúztató indiai Sharath Kamal Achanta, Shathiyan Gnanasekaran duó ellen. Az indiai kettős ezt megelőzően még soha nem jutott be world tour verseny döntőjébe, s ugyan a történelmi pillanatban sem látszott rajtuk különösebb megilletődöttség, így is csak egy szettet tudtak elcsípni a németektől.

Az aranyérmes kettős rutinosabb tagjának, Patrick Franziskának a jelek szerint jól megy a magyar fővárosban, hiszen a 2016-os budapesti Eb-n a dán Jonathan Groth oldalán is a dobogó tetejére állhatott.

ASZTALITENISZ
WORLD TOUR, BOK-CSARNOK
Férfiak. Páros. Döntő:
Franziska, Duda (német)–Achanta, Gnanasekaran (indiai) 3:1 (5, 9, –8, 9)
Nők. Páros. Döntő:
Hirano, Isikava (japán)–Tu Hoj-kem, Li Ho-csing (hongkongi) 3:0 (6, 9, 10)

2020.04.03 22:55:50

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ismerjük el, mit kaptunk még a szovjet sporttól: egy terepet, ahol különösebb tét nélkül lehettünk ellenzékiek.

2020.04.02 11:47:20

Egyéb egyéni MAROSI GERGELY

Az olimpiai falut és az All Star-mérkőzéseket is a nagy krízisnek köszönhetjük • Elképesztő ötkarikás kalandok és egy rejtői balhé magyar legendákkal.

2020.04.02 21:40:23

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Elképzeltem hasonló jelenetet egy üresen tátongó stadion, teszem azt a Puskás Aréna előtt egy szintén idős futball-legendával, a gyengélkedő Mészöly Kálmánnal, esetleg a riói Maracana előtt Pelével.

2020.03.31 22:56:16

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Megfelelő szakmai támogatással az erőállapotot szinten tartani hivatott gyakorlatok többsége is háziasítható, hiszen lépcső szinte mindenütt van, miként gumikötél rögzítésére alkalmas gerenda, kampó vagy ajtókeret is.

2020.03.31 22:52:42

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Rácáfolt mindenfajta lebecsülésre, ez sem éppen kis tett.