SZ. M. 2020.02.22 21:46 Frissítve: 2020.02.22 22:01

Asztalitenisz: japán és német arany a párosoknál a budapesti wt-n

Két gyors döntővel zárult a budapesti world tour verseny utolsó előtti napja, a férfi és a női páros is papírforma végeredményt hozott.

Dudáék (balra) négy szettben nyertek

 

A női párosok fináléja nyitotta a szombat esti programot a BOK-csarnokban, két ázsiai kettős csatázott az aranyéremért. Annak ellenére, hogy a hongkongi Tu Hoj-kem, Li Ho-csing kettőst a második míg a japán Hirano Miu, Isikava Kaszumi duót a negyedik helyen emelték ki, inkább az utóbbi egység tűnt esélyesebbnek, amit a látottak alá is támasztottak.

A japánok három játszmában nyertek, s úgy jutottak el az aranyéremig, hogy a négy mérkőzésükön összesen két szettet buktak el. Mivel a győztes kettős egyik fele, Isikava Kaszumi egyesben asztalhoz áll a vasárnapi elődöntőben, jó esély van rá, hogy ő lesz egész budapesti verseny legeredményesebb résztvevője.

„Már a németországi world tour versenyen is jól játszottunk, de ott még vereséget szenvedtünk a döntőben – mondta Isikava Kaszumi. – Az volt a célunk, hogy most nyerjünk, s azért is örülünk, hogy sikerült, mert ez az első közös tornagyőzelmünk.”

A férfi páros lehetett az első olyan szám, ahol nem ázsiai siker születik, ugyanis a német Patrick Franziska, Benedikt Duda kooperáció számított a favoritnak a negyeddöntőben az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettőst búcsúztató indiai Sharath Kamal Achanta, Shathiyan Gnanasekaran duó ellen. Az indiai kettős ezt megelőzően még soha nem jutott be world tour verseny döntőjébe, s ugyan a történelmi pillanatban sem látszott rajtuk különösebb megilletődöttség, így is csak egy szettet tudtak elcsípni a németektől.

Az aranyérmes kettős rutinosabb tagjának, Patrick Franziskának a jelek szerint jól megy a magyar fővárosban, hiszen a 2016-os budapesti Eb-n a dán Jonathan Groth oldalán is a dobogó tetejére állhatott.

ASZTALITENISZ
WORLD TOUR, BOK-CSARNOK
Férfiak. Páros. Döntő:
Franziska, Duda (német)–Achanta, Gnanasekaran (indiai) 3:1 (5, 9, –8, 9)
Nők. Páros. Döntő:
Hirano, Isikava (japán)–Tu Hoj-kem, Li Ho-csing (hongkongi) 3:0 (6, 9, 10)

2020.09.30 11:32:09

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Nem véletlenül mondja magáról a Focivilág: „Nem értünk minden sporthoz, de a focihoz nagyon!” (x)

2020.09.28 20:06:55

Egyéb egyéni NÉMETH ANDREA

A korábbi szépségkirálynő legjobb sportolóinkkal süt-főz kameráink előtt.

2020.09.26 00:03:38

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. A két brand sikertörténete akkor fonódott össze először.

2020.09.23 20:31:55

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Szerettem volna hinni március-április fordulójának főbekólintó napjai táján – naiv módon persze –, hogy az élet hajszolására kondicionált ember megáll, s néhány pillanatig gondolkozik legalább.

2020.09.22 22:24:13

Egyéb egyéni MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Már elnézést, de gépiesített sportolókat vagy hús-vér embereket akarunk-e látni? Sokak szerint itt a vége, itt kellene megállni. Csak még nem jutottunk el addig a pontig, amelyen túlról már nem lehet visszatérni.