SZ. M. 2020.02.22 17:21 Frissítve: 2020.02.22 17:24

Asztalitenisz: Hongkongé az első budapesti arany

A budapesti asztalitenisz world tour verseny első fináléja óriási csatában dőlt el: a vegyes párosoknál a hongkongi Vong Csün-ting, Tu Hoj-kem kettős öt játszmában győzte le a Patrick Franziska, Petrissa Solja duót.

A győztes vegyes páros

 

Az első helyen kiemelt, s nem mellesleg a páros világranglistán negyedik helyen álló hongkongi Vong Csün-ting, Tu Hoj-kem egység döntőbe jutása nem jelentett meglepetést, s ugyan a Patrick Franziska, Petrissa Solja kettőst előzetesen „csak” a hetedik helyen rangsorolták, erős párosról van szó, a tavalyi budapesti világbajnokságon bronzérmes volt, szóval az sem számított különösebb szenzációnak, hogy a német duó az aranyéremért küzdött.

Az asztalnál látottak pedig igazolták, hogy ott a helyük, végig partiban voltak az ázsiaiakkal, s a végén csak az ebben a sportágban létező legkisebb különbséggel maradtak alul.

„Úgy álltunk oda az asztalhoz, hogy mindenképpen nyerni szeretnénk. Számunkra jól kezdődött a mérkőzés, ám a folytatásban egy kicsit megtorpantunk, amit a német pár ki is használt. Az utolsó játszmában már nem gondolkoztunk, csak keményen küzdöttünk, és ez kifizetődött. Büszkék vagyunk a budapesti eredményünkre” – mondta az aranyérmes páros férfi tagja, Vong Csün-ting.

WORLD TOUR, BOK-CSARNOK
Vegyes páros
Döntő:
Vong Csün-ting, Tu Hoj-kem (hongkongi)–Franziska, Solja (német) 3:2 (6, –6, 9, –7, 9)

2020.04.02 21:40:23

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Elképzeltem hasonló jelenetet egy üresen tátongó stadion, teszem azt a Puskás Aréna előtt egy szintén idős futball-legendával, a gyengélkedő Mészöly Kálmánnal, esetleg a riói Maracana előtt Pelével.

2020.03.31 22:56:16

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Megfelelő szakmai támogatással az erőállapotot szinten tartani hivatott gyakorlatok többsége is háziasítható, hiszen lépcső szinte mindenütt van, miként gumikötél rögzítésére alkalmas gerenda, kampó vagy ajtókeret is.

2020.03.31 22:52:42

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Rácáfolt mindenfajta lebecsülésre, ez sem éppen kis tett.

2020.03.30 21:42:46

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Ami történt-történik, engem is meggyötör, de hogy lélekben erősödve élhetjük túl az egészet, hinni akarom mégis. S hogy így élheti túl a sport, az olimpia, azt is!

2020.03.29 22:36:51

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Sokáig sokat tettünk azért, hogy ne legyen rendben semmi, most viszont életünk meccsét vívjuk. Úgyhogy nincs más választásunk, mint megnyerni azt.