Asztalitenisz BL: egy csoportban a Postás és a címvédő

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.07.18. 12:44
Az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) pénteken, az olaszországi Riva del Gardában, a korosztályos Európa-bajnokság helyszínén elkészítette a 2014/2015-ös női Bajnokok Ligája csoportbeosztását: a Postás SE egy csoportba került a címvédő TTC Berlin Eastside együttesével.

A legrangosabb európai klubsorozatnak – a 2006/2007-es évad óta először – idén két magyar női együttes is tagja: a Szekszárd AC-nek török, lengyel és osztrák ellenfél jutott, míg a fővárosiak a Póta Georginát is foglalkoztató német csapat mellett osztrák és francia riválist kaptak.

A sorozat résztvevői két négyes csoportban, oda-visszavágós rendszerben küzdenek a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikének megszerzéséért.

Ősztől a szekszárdiakat erősíti a női egyes Európa-bajnoki címvédője, a svéd-kínai Li Fen, és új igazolás a magyar válogatott korábbi meghatározó játékosa, Lovas Petra is. A Postás SE – hasonlóan a legutóbbi kiíráshoz – ezúttal is számíthat a holland-kínai Li Jiao játékára, és nemrég szerződtette a válogatott Ambrus Krisztinát is.

Az ETTU Kupában a nőknél a Budaörsi 2i SC, a férfiak mezőnyében pedig a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka egyaránt főtáblás, így ellenfele csak később válik ismertté.

A NŐI ASZTALITENISZ BL CSOPORTBEOSZTÁSA
A-CSOPORT: Fenerbahce (török), KTS Spar Zamek Tarnobrzeg (lengyel), SVNÖ Ströck (osztrák), Szekszárd AC
B-CSOPORT: Linz AG Froschberg (osztrák), TTC Berlin Eastside (német), Metz TT (francia), Postás SE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik