Torna: előnyben a Postás SE a nők csapatbajnokságán

Vágólapra másolva!
2022.04.24. 11:51
null
A Postás SE került előnybe a női tornászok csapatbajnokságának első fordulójában (Fotó: Földi Imre, archív)
A Postás SE nyerte a női tornászok csapatbajnokságának első fordulóját.

 

 

A Budapesten zajló Matolay Elek-emlékversenyen legalább egy felnőtt tornásszal kell rendelkezniük a csapatoknak, és szerenként mindig a legjobb három eredménye számít. Ebben a Postás SE bizonyult a legjobbnak, amely Bácskay Csenge, Knight Anna Elleen, Schermann Bianka, Székely Zója, Christina Zwicker összeállításban 146.600 pontot gyűjtött, míg a Dunaújvárosi KSE B-csapata 145.600 ponttal jelenleg a második. A harmadik helyen a DKSE A-együttese 145.200-zal zárta az első fordulót. A második felvonásra november utolsó hétvégéjén Győrben kerül sor.

A nemzetközi Matolay-emlékversenyen egyéni összetettben a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia győzött (52.600), a második Szilágyi Nikolett (50.700), a harmadik pedig Mayer Gréta (50.400) lett.

A csapatversenyben – ahol egy serdülő, egy ifjúsági és egy felnőtt korosztályú sportoló alkotta az együttest – a dunaújvárosiak győztek 145.400 ponttal.

„Egyrészt örülök, hogy első lettem összetettben, másrészt viszont nem vagyok boldog, mert két szeren is rontottam, így legalább két pont benne maradt az egyéni összetett pontszámban" – nyilatkozta Kovács Zsófia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik