HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.08.20 14:30 Frissítve: 2018.08.20 14:44

Ajánló: Miért a hegymászás? A válasz: via ferrata!

Mindig is kíváncsi voltál, a hegymászókat mi vonzza a hegyekbe? Már itthon is választ kaphatsz a kérdésre, irány a via ferrata, amely a hegy- és sziklamászás előtti lépcsőfok. A csupasport.hu iránymutatója.

HIRDETÉS

 

Sokszor felvetődik a kérdés a közösségi médiában, hogy a hegymászók vajon miért mennek a hegyekbe, miért másznak olyan csúcsokra, amelyek elérése óriási küzdelemmel jár, és akár az életüket is elveheti tőlük.

A kérdés nem egyszerű, és nem is lehet könnyen megválaszolni, éppen ezért a legjobb megoldás az, ha valaki válaszokat keres, hogy a fotelból kimozdulva tapasztalati úton próbálja megszerezni azokat, mert ez talán az egyetlen út. Irány a via ferrata!

A csupasport.hu-n arra is bizonyítékot találtunk, hogy nem igaz a közhely, miszerint „aki nem tudja, tanítja”, mert igenis létezik tanár, aki mestere a tapasztalatszerzésnek, és zokszó nélkül indul neki kajakkal egy vízesésnek.

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.17 00:00:47

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Nyilván sporteseményen önként munkálkodni más tétel, mintmondjuk százhetven éve, 1848-ban a haza hívására – »Kossuth Lajos azt üzente...« – magunktól bevonulni a honvédség lobogója alá.

2018.10.17 13:34:33

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Negyvenkilencedik alkalommal adták át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet az iskolában és a versenypályán egyaránt kiemelkedően teljesítő fővárosi fiataloknak. A díj üzenete az évek során nem változott: az iskola és versenysport összehangolása a diákok, az edzők, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos feladat. Jövőre a jubileumi dijátadó egybeesik majd a Budapest, Európa sportfővárosa programsorozatával.

2018.10.15 23:42:43

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A búcsú ne feltétlenül szép legyen, inkább – megnyugtató. Mert a virágcsokrokkal, a vázákkal, a névre szóló mezekkel tele a padlás, a lelátóról érkező vastaps is megszokott, ám az már kevésbé, hogy az egykori klasszis valóban érezze a törődést, a megbecsülést.

2018.10.14 23:26:14

Egyéb egyéni PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Számos olyan életutat találhatunk a UFC berkein belül, amelyekből a bálványkereső fiatalok is sokat tanulhatnak, de nem a nézettséget és a bevételeket növelő hangulatfokozással.

2018.10.13 23:47:50

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Egyetlen érv sem szól amellett, hogy Magyarország éppen tizenkét bajnokát emelje fel egy megkülönböztetett elit kasztba, és azok mind hatvan éven felüliek legyenek. Tizenkettő egyébként is egy tucat, és a nemzet sportolói végképp nem tucatemberek.

HIRDETÉS
HIRDETÉS