Ajánló: irány a zöldbe, túrázni a Mátrába!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.25. 15:14
Címkék
Közeleg az ország egyik legnépszerűbb és második legnagyobb létszámú teljesítménytúrája – a június 8-án rendezendő 7. Decathlon Mátra Túra az idén is több távon kínál sportélményt a természetjáróknak.
A Csupasport az esemény főszervezőjével beszélt.

Június 8-án hetedik alkalommal vágnak neki a Mátrának a Decathlon szervezésében a túrázók, a sportáruházlánc szabadidős rendezvénye az elmúlt években Magyarország egyik legnépszerűbb és a második legnagyobb létszámú teljesítménytúrájává nőtte ki magát.

Az évek során bővült a választható távok száma: ma a legkisebbek az 1 kilométeres Törptúrán játékos keretek között ismerkedhetnek meg az erdővel és a természetjárással, a nagyobb gyerekek a 7 kilométeres Kölyöktúrán próbálhatják ki magukat, a felnőttek pedig a Sástó 13, a Kékestető 25 és a Galyatető 50 útvonalai közül választhatnak. A Mátra Túra valamennyi korosztályba tartozó és különböző edzettségi állapotú érdeklődőknek is tartalmas szabadidős sportolási lehetőséget kínál.

A Csupasporton ezen kívül megtudhatjátok, melyeket választotta a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség az év legjobb mászásainak, és kiket nevezett az újra formálódó magyar hegymászó-válogatottba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik