nemzetisport.hu 2019.06.22 23:15

A volt amerikai külügyminiszter írása a Nemzeti Sportban

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

 

Publicisztika rovatunkban ez alkalommal Henry Kissinger írását olvashatják. A volt amerikai külügyminiszter, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagja annak kapcsán osztja meg gondolatait – Magyarországon csak a Nemzeti Sport és az nso.hu olvasóival –, hogy 125 évvel ezelőtt alakult meg a NOB. A 96 éves, ma is befolyásos közéleti személyiség többek között arról is ír, miként bizonyította történelme során az olimpia, hogy képes közelebb hozni egymáshoz a világban az embereket.

Remek időszakon van túl Holman Dávid. A pozsonyi Slovan futballistája nemzeti csapatunk Azerbajdzsán elleni Eb-selejtezője előtt nősült meg, majd Bakiban góllal ünnepelte első válogatottságát. A középpályás lapunknak elmondta, az egész tavaszi szezonja jól sikerült, élvezte a játékot klubjában is, ami a kevéssé sikeres lengyelországi kitérő után plusz motivációt jelent számára. A nyári szünete azonban rövid volt, mert a Slovannal máris készül a Bajnokok Ligája első erőpróbájára.

Gálameccset rendeztek Pécsett, amellyel idősebb Dárdai Pál emléke előtt tisztelegtek. A találkozóra eljött a legendás szakember fia, a Hertha BSC felnőttcsapatának kispadjáról távozó Dárdai Pál, és két unokája, Bence és Márton is, sőt mindhárman gólt is szereztek. Hogy kik léptek pályára a PMFC szebb napokat is megélt stadionjában, és milyen hangulatban zajlott a program, kiderül helyszíni riportunkból.

Junior mellékletünkben összeállítást olvashatnak arról, mivel telik a nyara a legtehetségesebb utánpótláskorú versenyzőknek. Nos, miközben kortársaik a vakáció örömeit élvezik, a többségük csak álmodozik a nyaralásról. Illetve nem is ábrándoznak, mert pontosan tisztában vannak azzal, hogy az év ezen időszakában is kőkeményen kell dolgozniuk ahhoz, hogy megvalósíthassák álmaikat. Arra persze mindegyiküknek kész terve van, hogy a rövid szusszanásnyi szabadságot mivel töltik majd.

2020.05.24 16:20:37

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Sokan a világhírű magyar vívás előfutárának tartották, stílusa az aktív védelemre épült.

2020.05.24 20:53:59

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Át kellene gondolni a rendezéssel kapcsolatos terveket.

2020.05.23 20:51:40

Egyéb egyéni KOVÁCS ERIKA

A sportállamtitkár úgy véli, legalább egy év szükséges ahhoz, hogy a sport gazdasági helyzete is stabilizálódjon.