nemzetisport.hu 2019.06.22 23:15

A volt amerikai külügyminiszter írása a Nemzeti Sportban

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

 

Publicisztika rovatunkban ez alkalommal Henry Kissinger írását olvashatják. A volt amerikai külügyminiszter, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagja annak kapcsán osztja meg gondolatait – Magyarországon csak a Nemzeti Sport és az nso.hu olvasóival –, hogy 125 évvel ezelőtt alakult meg a NOB. A 96 éves, ma is befolyásos közéleti személyiség többek között arról is ír, miként bizonyította történelme során az olimpia, hogy képes közelebb hozni egymáshoz a világban az embereket.

Remek időszakon van túl Holman Dávid. A pozsonyi Slovan futballistája nemzeti csapatunk Azerbajdzsán elleni Eb-selejtezője előtt nősült meg, majd Bakiban góllal ünnepelte első válogatottságát. A középpályás lapunknak elmondta, az egész tavaszi szezonja jól sikerült, élvezte a játékot klubjában is, ami a kevéssé sikeres lengyelországi kitérő után plusz motivációt jelent számára. A nyári szünete azonban rövid volt, mert a Slovannal máris készül a Bajnokok Ligája első erőpróbájára.

Gálameccset rendeztek Pécsett, amellyel idősebb Dárdai Pál emléke előtt tisztelegtek. A találkozóra eljött a legendás szakember fia, a Hertha BSC felnőttcsapatának kispadjáról távozó Dárdai Pál, és két unokája, Bence és Márton is, sőt mindhárman gólt is szereztek. Hogy kik léptek pályára a PMFC szebb napokat is megélt stadionjában, és milyen hangulatban zajlott a program, kiderül helyszíni riportunkból.

Junior mellékletünkben összeállítást olvashatnak arról, mivel telik a nyara a legtehetségesebb utánpótláskorú versenyzőknek. Nos, miközben kortársaik a vakáció örömeit élvezik, a többségük csak álmodozik a nyaralásról. Illetve nem is ábrándoznak, mert pontosan tisztában vannak azzal, hogy az év ezen időszakában is kőkeményen kell dolgozniuk ahhoz, hogy megvalósíthassák álmaikat. Arra persze mindegyiküknek kész terve van, hogy a rövid szusszanásnyi szabadságot mivel töltik majd.

2019.07.11 21:24:49

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ezüstérmeseink viszont tökéletesen megtestesítették az ókori görög és az ebből fakadó coubertini ideáltípust.

2019.07.09 08:55:30

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2019.07.06 22:13:17

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Murphy után szabadon: a strandsportok szinte törvényszerűen fejlődnek a szervezettségnek és az eredménycentrikusságnak arra a fokára, ahol elveszítik eredendő lényegüket, bájukat, vonzerejüket.

2019.07.04 23:44:23

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. A NOB ma már nem is engedné, hogy a játékokat brutális gigaberuházások megvalósítására használják.

2019.07.03 09:36:25

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Szembeötlő személyességgel emlékezett meg a KEAC 1903 őszén a 45 évesen elhunyt szobrászművészről.