A Rédli–Hauber meccs titkai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.22. 23:56
null
Az olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron (középen) is megnézte az asszót (Fotó: Mirkó István)
Rédli András–Hauber Zsolt 15–4. A kedd délelőtti, barátságos párbajtőrasszó végén éppen az eredmény volt a legkevésbé fontos: a világ- és Európa-bajnok Rédli András papírforma-győzelmet aratott az egykori Bonanza Banzai zenésze, zeneszerzője felett.

,,Jó kis edzőmeccs volt ez a hétvégi a svájci világkupaverseny előtt, sőt, olyan tusokat kaptam, amilyenekre nem számítottam. Meglepett az ellenfelem"– nevetett a világbajnok, miközben a túloldalon az Induljon a banzáj, a Valami véget ért, A legújabb sláger, az Igazán című dal és még megannyi Bonanza- és Ákos-sláger komponistája is elégedett volt.

,,Ha komoly ez a meccs, aligha érem el négyszer Andrist – mondta Hauber Zsolt, aki hosszú idő után ismét Ákos zenésztársa, és a decemberi dupla Aréna-koncertre készülnek együtt. – Megtisztelő volt egy világbajnokkal vívni, nekem már az amatőr bajnokságon is boldogság győzni. Sőt, büszke vagyok arra, hogy Zágrábban és Kassán nemzetközi versenyt nyertem a korosztályomban, a profik között az ob-n a harminckettő közé jutásért vívhattam. Nagy szurkolója vagyok a párbajtőrözőknek, az interneten követem a versenyeiket, Rédli Andrással vagy Boczkó Gáborral személyesen is jó kapcsolatban vagyunk."

A Vasas felújított vívótermében, a Kovács Pál-vívócsarnokban az olimpiai bajnok Szilágyi Áron is
megnézte az asszót, amely után a zenész elmondta, egy telt házas Aréna-koncert (főleg ha másnap megismétlik) tökéletes szellemi és fizikai felkészültséget igényel. Lapunk többször is beszámolt róla, hogy Ákos gyerekként vízilabdázott, ma pedig úszással és futással tartja karban magát, míg Hauber Zsolt számára a vívás jelenti a legjobb kikapcsolódást.

,,Futás közben zenét hallgatgatok, úszás közben is járnak a gondolatok a fejemben, de ha felmegyek a pástra, megszűnik a külvilág, csak a vívás létezik. Hanem figyelsz, azonnal megszúrnak – mondta a billentyűs. – Egy nagy koncert, mint amilyenre most készülünk, hasonló összpontosítást igényel, szóval a vívás kikapcsol, feltölt, úgy fáradok el, hogy jól érzem magam."

A világbajnok párbajtőrcsapat is ott lesz a Papp László Budapest Sportarénában a decemberi két Ákos-koncert egyikén, Hauber ugyanis belépővel kedveskedett a kedden 31. születésnapját ün-
neplő Rédlinek és társainak.

,,Az általános iskolában kívülről tudtam a Bonanza-szövegeket, akkor nem gondoltam volna, hogy egyszer majd a dal zeneszerzőjével vívhatok – említette vb-első, a világranglista hatodik helyezettje. – Sűrű a versenynaptár, de decemberben épp az a hétvégénk szabad, amikor a koncertet rendezik. A világbajnok párbajtőrcsapatban mindenki szereti Ákos zenéjét, ám úgy, hogy a színpadon egy tehetséges párbajtőröző is ott lesz, végképp ott a helyünk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik