nemzetisport.hu 2019.12.11 14:18 Frissítve: 2019.12.11 15:31

A férfi arcápoló termékek funkciója és alkalmazása

Az erősebbik nemnek készült kozmetikumok arzenálja egészen a közelmúltig főleg a borotválkozás utáni termékekből állt a hazai piacon. Azonban napjainkban a férfi arcápoló termékek gazdag gyűjteménye lehetővé teszi a modern uraknak, hogy ugyanúgy odafigyelhessenek a megjelenésükre, akárcsak a hölgyek. (x)

 

Ez természetes is, mivel a sikeres emberek imázsát az ápolt kezek és a sima borotvált bőr jellemzi. Az egészséges arcbőr elérése azonban nem könnyű, mert a szennyezett levegő, a kimerítő napi rutin és az állandó stressz befolyásolja a külső megjelenést. A férfiaknál pedig nehezebb visszaállítani a bőr lágyságát és rugalmasságát. Ennek oka a bőr szerkezetének összetétele és néhány fiziológiai tulajdonsága. Ezért a férfi arcápoló termékek alapvetően különböznek a nőitől.

A kozmetikumok összetételének feltétlenül tartalmazniuk kell hidratáló, valamint bőrápoló komponenseket és antioxidánsokat is. Az ilyen arckrémek általában biológiailag aktív anyagokat nagy mennyiségben tartalmaznak, amelyek mélyen behatolnak a bőrbe. Tehát az uraknak speciális férfi arcápoló termékekre van szükségük. Ennek pedig a következő objektív okai vannak: a férfiak bőre vastagabb, a pH értéke pedig alacsonyabb, mint a hölgyeké; a hajszálerek száma nagyobb, aminek következtében a bőr vöröses vagy lilás árnyalatúvá válhat; az urak bőrében több kollagén van, tehát a ráncok előfordulása ritkább és az öregedési folyamatok is lassúbbak, mint a szebbik nem képviselőinél.

Továbbá, a sok verejték és faggyúmirigy jelenléte gyakran gyulladáshoz vezethet. Ami az öregedés mérséklését illeti, itt leginkább természetes alapú gyógynövények hatóanyagaival készített férfi arcápoló termékek szükségek, mivel a hölgyek és az urak öregedése különböző hormonoktól függ. A gyártóknak a kozmetikumok sokoldalúságáról és könnyű használatáról is gondoskodniuk kell, hiszen az urak a hölgyektől eltérően, nem engedhetik meg maguknak, hogy órákat töltsenek a testápolással.

A borotválkozás utáni férfi arcápoló termékeknek antiszeptikus és nyugtató tulajdonságokkal kell rendelkezniük, így elősegítve a regenerációt és hűsítve a bőrt. Nagyon népszerűek a mattító hatású férfi arcápoló termékek, amelyek segítenek eltávolítani az oly sokszor tapasztalható olajos fényt. Sajnos egyetlen krém vagy gél önmagában nem elegendő, mert még a legjobb férfi arcápoló termékek sem képesek egyszerre megoldani az összes problémát, vagyis hidratálni, tisztítani, eltávolítani a zsíros fényt és lassítani az öregedést. A bőrápolási rutinnak tehát átfogónak kell lennie, ami számos szükséges férfi arcápoló termék jelenlétét kívánja meg. Az anti aging hatóanyagairól ismert gyógynövények, algák ilyenkor hatékony bőrregenerálódást, fiatalosabb megjelenést eredményezhetnek.

2020.01.24 20:49:48

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Az első filmfőszerepével öt nemzetközi díjat elnyerő művésznő megúszta a maga „milákcsúcsát".

2020.01.23 23:27:26

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Dr. Bubó is mindig számíthatott Ursula nővérre.

2020.01.20 19:07:04

Egyéb egyéni MIHÁLYI ANDRÁS

PDC kontra BDO – tanulságos háttértörténet, nemcsak dartsőrülteknek.

2020.01.22 22:48:22

Egyéb egyéni BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Bármennyire is tetszhet úgy a NOB különféle sales- és marketingosztályait vezető nagyfőnökeinek, hogy az ötkarika mint brand kezd kimenni a divatból, a sportágak jelentős részének még mindig az ottlét, vagyis a programban szereplés vágya határozza meg a tudatot.

2020.01.21 11:09:56

Egyéb egyéni nemzetisport.hu