Strandröplabda: lezárult a kvalifikáció, két hét múlva lesz a döntő

Vágólapra másolva!
2011.07.31. 21:56
Címkék
A férfiaknál rekordnevezés mellett bonyolították a strandröplabda magyar bajnokság harmadik kvalifikációs fordulóját. A 17 páros a balatonlellei Napfény-strandon versenyzett a helyezésekért.

Az időjárás kegyeibe fogadta a rendezvényt, a homok ugyan vizes volt, de esőszünetet egyszer sem kellett tartani. Ez volt az utolsó kvalifikációs kör a döntő előtt, amelyet két hét múlva rendeznek Siófokon, és ahová csak a legjobb nyolc páros kerülhetett.

A férfiaknál némi meglepetésre a két héttel ezelőtti győztes duó, Kaszap Tamás és Takács Gergely ezúttal a legjobb négy közé sem jutott be. A finálét a Németh Szabolcs, Vocskó Máté páros játszotta. A háromszettes, háromnegyed órás meccset végül előbbiek nyerték. Vocskó Máté egyébként már másodszor nyert, hiszen az első kvalifikációs körben is győzött. Igaz, akkor nem Németh Szabolccsal, hanem Horváth Balázzsal. Utóbbi most sérülés miatt csak a lelátón ülhetett.

A nőknél nem született meglepetés. A döntőbe a két héttel korábbi győztes Kiss Regina, Kiss Viktória páros került, ellenfelük a Gudmann Csilla, Szombathelyi Szandra páros volt. Utóbbiak az első fordulóban voltak döntősök. Gudmannék végül 2:1-re nyerték meg a mérkőzést.

A nyolcas döntőket augusztus 13-án rendezik Siófokon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik