Rögbi-vb: Grúzia céllal és rúgásokkal kedveskedett Romániának

Vágólapra másolva!
2011.09.28. 13:11
Címkék
Az Új-Zélandon zajló rögbi-világbajnokság csoportkörének negyedik fordulójában Grúzia tizenhat ponttal nyert Románia ellen, utóbbi válogatott ezzel a vereséggel zárta a tornát, méghozzá pont nélkül, összesen három célt szerezve.

A B-csoport szerdai mérkőzésének a vb szempontjából már semmilyen tétje nem volt, tekintve, hogy két nyeretlen, szerzett pont nélkül álló együttes feszült egymásnak. A világranglistán Grúzia a 14., míg Románia a 18. helyet foglalja el, márpedig ebben a sportágban ez jelentős különbségnek nevezhető. A románok így sem voltak eleve esélytelenek, de a meglepetéshez tőlük bravúrra, míg ellenfelüktől formán kívül teljesítményre lett volna szükség. Viszont egyik sem jött össze. Nemhogy mind a kettő egyszerre...

SZAVAZÁS

Melyik válogatott nyeri meg a 2011-es rögbi-világbajnokságot?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az első félidőben büntetőkből vívtak egymással párbajt a felek, ebben a grúzok kétszer olyan jónak bizonyultak. A második félidőben aztán már célt is szereztek, így ellenfelüknek nem sok reményt adtak a végjátékra. A különbség a hajrában újabb értékesített grúz büntetőknek köszönhetően nőtt tizenhatra.

Nem volt túl jó napjuk a románoknak, nyolc alkalommal ítélt ellenük a játékvezető olyan helyről büntetőt, ahonnan az ellenfél direkt pontszerzéssel próbálkozhatott meg, ebből hatot pontokra is váltottak. Kis sportági matematika: ez összesen tizennyolc grúz pontot jelentett – jelenthetett volna huszonnégyet is, ha nem marad ki kettő –, ez pedig nagyjából lefedi a végeredményben látható különbséget.

Románia jól lépett be a vb-n, Skócia ellen látványos mérkőzésen, két célt szerezve szenvedett vereséget (34–24), de azt követően Argentína – itt azért még legalább besikerült egy román cél –, Anglia és végül Grúzia is simán győzött ellene.

Utóbbi számára már semmilyen téttel nem bír a továbbjutás szempontjából a dél-amerikaiak elleni utolsó csoportmérkőzés, Argentína ellenben okkal reménykedhet, hogy a papírforma, ám minden bizonnyal kőkemény mérkőzésen aratott győzelem után ott lehet a legjobb nyolc között, bár a negyeddöntőben jelen állás szerint majd a házigazda All Blacksbe botlik, amely számára nem ígér sok jót...

ÚJ-ZÉLAND, RÖGBI-VILÁGBAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
B-CSOPORT
Grúzia–Románia 25–9 (12–6)
A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia 3 3 17 (cél) 121–22 99 14 (2 bónuszpont)
2. Argentína 3 2 1 7 65–33 32 10 (2)
3. Skócia 3 2 1 4 61–43 18 10 (2)
4. Grúzia 3 1 2 2 41–65 −24 4
5. Románia 4 4 3 44–169 −125 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik