Rögbi-vb: Argentína alaposan megizzasztotta Új-Zélandot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.20. 22:37
null
A Wembleyben rekord nézőszám előtt szólt a haka (Fotók: AFP)
Győzelemmel mutatkozott be az angliai rögbi-világbajnokság a címvédő Új-Zéland, de az Argentína elleni sikerért keményen meg kellett dolgoznia a sokáig hátrányban lévő favoritnak.

 

 

A szívós argentinok nehezen adták meg magukat a címvédőnek
A szívós argentinok nehezen adták meg magukat a címvédőnek

A játéknap rangadóját 89 019 néző látta a londoni Wembley Stadionban, felülírva a sportág korábbi, 82 957 nézős meccsrekordját. Utóbbit Sydneyben regisztrálták a 2003-as vb-döntőben, ahol az angolok túlórás meccsen (20–17) kerekedtek a házigazda ausztrálok fölé. De visszatérve a mai rangadóra. A kezdés Új-Zélandé volt, amely tízperces emberelőnyhöz, majd kilencpontos vezetéshez is jutott. Mindezt meggyőző teljesítménnyel A fordulat egy megdolgozott argentin cél képében érkezett el, onnantól kezdve viszont az All Blacks nem tudott mit kezdeni a lelkes, az oldalakat forgató, sokat mozgó ellenféllel. A szünetre megmaradt az egypontos argentin vezetés, amely a szünetet követően egy büntetővel már négyre nőtt. Még mielőtt nagyobb lett volna a baj, a picit erejét veszítő dél-amerikaiakkal szemben az 57., majd a 67. percben célt ért el Új-Zéland. A pontrekorder Dan Carter pedig rúgásból nem hibázott: jutalomrúgásból 2/2-vel, büntetőből 4/4-gyel zárt. Utóbbiakat az első félidőben szerezte, övéi így tartották a lépést az ellenféllel. A két együttes 22. alkalommal találkozott egymással, az All Blacks a 21. győzelmét aratta. És van egy döntetlenjük.

Wales hét célt(!) szerezve erőt demonstrált Uruguay ellen, ám az ünneplésük nem lehet felhőtlen, hiszen ismét sérültjeik vannak. Kulcsemberük, Leigh Halfpenny a vb-felkészülés során esett ki fél évre, ezúttal az a Cory Allen hagyta el bicegve a pályát, aki az első félidő négy walesi célja közül hármat szerzett. Rajta kívül Gareth Davies duplázott még a célokat tekintve, Rhys Priestland pedig 7/8-at rúgott a bónuszból.

A B-csoport mai meccsén két-két cél született mindkét oldalon, ám amíg Szamoának jutott pont büntetőből is (5/6), az Egyesült Államoknak már kevesebb (2/2). Ritka, de a négy jutalomrúgás közül egyiket sem sikerült pontokra váltaniuk a feleknek.

RÖGBI-VILÁGBAJNOKSÁG
A-CSOPORT

Wales–Uruguay 54–9 (28–9)

B-CSOPORT
Szamoa–Egyesült Államok 25–16 (14–8)

C-CSOPORT
Új-Zéland–Argentína 26–16 (12–13)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik