MTI 2020.04.20 16:28 Frissítve: 2020.04.20 16:41

Rögbi: az elnökjelölt Amerikába vinné a legendás alkalmi gárdát

Agustín Pichot, a Nemzetközi Rögbiszövetség (WR) argentin alelnöke, a szervezet közelgő elnökválasztásának egyik jelöltje az amerikai kontinensre is elvinné a sportág egyik legendás alkalmi együttesét, a Brit és Ír Oroszlánok csapatát.

 

A legjobb angol, ír, skót és walesi játékosokból álló gárda jelenleg négyévente áll össze egy nyári turnéra, és rotációban a sportág meghatározó déli országaiban, Ausztráliában, Dél-Afrikában és Új-Zélandon vendégszerepel.

Pichot a Daily Mail angol lapnak adott nyilatkozatában kiemelte: sokan azt gondolják róla, hogy nem tiszteli a hagyományokat, ezzel szemben az értékeket messzemenően elismerve ő csak modernizálni akarja azokat.

„Beszéltem erről olyan legendás játékosokkal, mint Brian O'Driscoll, mert ez egy nagyszerű termék. Én is imádom őket, és van még hely az Oroszlánok számára, akiket világszerte lehetne használni. Azt szeretném elérni, hogy ez a márka további helyeken lépjen fel. Nagyon népszerűek az amerikai kontinensen, Északon és Délen egyaránt, de erről a tervről természetesen egyeztetni kell az Oroszlánok igazgatójával” – mondta.

Az Oroszlánok legutóbb 2017-ben Új-Zélandon jártak, ahol bő egy hónap alatt tíz mérkőzést játszottak, helyi klubok, alkalmi csapatok és a háromszoros világbajnok házigazda válogatott ellen. Az idei, dél-afrikai turné július 3-án kezdődne és augusztus 7-ig tartana, a tervezett nyolc mérkőzés közül az utolsó három összecsapáson a vb-címvédő házigazda lenne az ellenfél. Warren Gatland, az európai gárda edzője szerint a turné előtt jó lenne összehozniuk egy mérkőzést Új-Zélanddal is, a bevételét pedig jótékonysági célra ajánlanák fel annak érdekében, hogy a világjárványt követően mielőbb újra induljon a sportági élet.

Pichot elnökjelöltként is reformok sorával kampányol, ellenfele a jelenleg is a WR vezető tisztjét betöltő Bill Beaumont. Az internetes szavazási procedúra vasárnap kezdődik, de az elnököt csak május 12-én jelentik be hivatalosan.

2020.03.13 22:39:21

Egyéb csapat BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Egyetlen hozadéka bizonyára lesz megpróbáltatásainknak: a lényeges élesen elválik a lényegtelentől.

2019.12.23 12:43:39

Egyéb csapat PIRCS ANIKÓ, PUSZTAI VIOLA (videó), TUMBÁSZ HÉDI (fotó)

NS-KARÁCSONY. Sike Renáta, Lékai Máté és Siklósi Gergely hamar csapattá formálódott a sütő mellett.

2019.10.11 14:28:54

Egyéb csapat nemzetisport.hu

STADIONAVATÁS, 50 ÉVES SZÜLETÉSNAP. A főváros első rögbistadionját adják át szombaton a Kincsem Parkban.

2019.09.19 21:45:26

Egyéb csapat MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Nyolc év alatt a listavezető Oscar-díjátadó az elsőről a 12. helyre csúszott vissza, annyi sportesemény »kúszott be« elé. Ilyen érdeklődés láttán pedig ki csodálkozik azon, hogy a nagy cégek »zsebből« kifizetnek alsó hangon ötmillió dollárt egy 30 másodperces Super Bowl-reklámért?!

2019.08.21 23:30:55

Egyéb csapat N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A ma 80 éves Hencsei Pál tegye, amit tett eddig is! Derűvel, méltósággal, bölcsen, a sport szeretetével együtt járó gyermeki áhítatát őrizve közben.