Rögbi: az angolok lenullázták Skóciát, ír pofon Walesnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.08. 20:28
null
Az olaszokat illik komolyan venni, de azért meglepetésre ritkán képesek (Fotó: Reuters)
A rögbi Hat Nemzet-kupa idei kiírásának második fordulójában az írek Dublinban oktatták a vendég walesieket, az angolok ugyanezt tették, csak Edinburgh-ban a házigazda skótokkal. Az olaszok becsülettel helytálltak Párizsban, de ott ezúttal is csak a házigazda franciáknak termett babér.

 

Írország–Wales

Nagyobb reményekkel szálltak csatába a végső győzelemre is esélyes walesiek Dublinban, és 51 ezer néző előtt sem kellett – volna – feltartott kézzel csatába bocsátkoznia a címvédőnek. A valóság azonban más forgatókönyvet tartogatott számukra: nagy pofonba szaladtak bele a vendégek! Az írek a 31. percben, majd a hajrában is vittek egy-egy célt, és a két értékesített jutalomrúgás mellett Jonathan Sexton is szorgosan lőtte a büntetőket (5/4), ami összességében úgy volt sok(k) Walesnek, hogy a vendégek eközben egyetlen árva büntetőt tudtak felmutatni! No de ez még csak egy vereség, emlékezhetünk rá: tavaly Wales az írek elleni vereséggel kezdett – ráadásul akkor 72 ezer néző előtt házigazdaként, Cardiffban –, és mégis meglett a végső győzelem. A vendégek becsületpontjait az ötvenedik válogatottságát ünneplő Leigh Halfpenny szerezte – a másik walesi ötvenszeres válogatott Paul James volt, míg az angol születésű Jake Ball bemutatkozott Walesben.

Skócia–Anglia

Ha a walesiek csalódottak, akkor vajon mit szóljanak a skótok?! Őket hazai pályán nullázták le – azért ez elég ritka a tojáslabdás sportágban –, a vendég angolok „megelégedtek” két céllal – félidőnként vittek egyet-egyet –, rúgójuk, Owen Farrell pedig nem célzott tökéletesen. A két célbónuszt ugyan négy pontra váltotta, négy büntetőjéből viszont kilenc pontot veszni hagyott. Azért említsük meg, Danny Care ismét bevállalt egy dropgólt, a franciák ellen az első fordulóban az 56. percben lepte meg a házigazdákat, ezúttal nem várt addig, már az ötödik percben beköszönt. A skótok legutóbb az 1978-as sorozatban – akkor még Öt Nemzet-kupában – nem szereztek egyetlen árva pontot sem Anglia ellen pályaválasztóként, akkor „megúszták” 15–0-val.

Franciaország–Olaszország

A vendég olaszok kihúzták kapott cél nélkül az első félidőt, ám a szünet után megtörtek. Megkapták az elsőt, majd gyors egymásutánban további kettőt. Az első félidőben célt nem szerző franciák a második felvonás elején kilenc perc alatt vittek hármat. Rúgójuk, Jean-Marc Doussain összeszedett 15 pontot – két büntetőt rontott az ötből –, a vendégek a hajrában a becsületcéljukkal vigasztalódhattak.

RÖGBI, HAT NEMZET-KUPA 2014
1. FORDULÓ
Wales–Olaszország 23–15
Franciaország–Anglia 26–24
Írország–Skócia
28–6
2. FORDULÓ
Írország–Wales 26–3
Skócia–Anglia 0–20
Franciaország–Olaszország 30–10
Az állás: 1. Írország 4 pont (54–9), 2. Franciaország 4 (56–34), 3. Anglia 2 (44–26), 4. Wales 2 (26–41), 5. Olaszország 0 (25–53), 6. Skócia 0 (6–48)
3. FORDULÓ
Wales–Franciaország február 21.
Olaszország–Skócia február 22.
Anglia-Írország február 22.
4. FORDULÓ
Írország–Olaszország március 8.
Skócia–Franciaország március 8.
Anglia–Wales március 9.
5. FORDULÓ
Olaszország–Anglia március 15.
Wales–Skócia március 15.
Franciaország–Írország március 15.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik