A franciák szerencsés sikere Párizsban Anglia ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.02. 21:29
null
A vert angol sereg elhagyja a francia csatateret (Fotó: rbs6nations.com)
A rögbi Hat Nemzet-kupa idei kiírásának első fordulójában a legnagyobb különbségű győzelmét az írek aratták Dublinban a skótok ellen. Franciaország hazai környezetben a szerencsével sem hadilábon állva két ponttal nyert a kezdés után beragadó és picit peches Anglia ellen. A játéknap másik mérkőzésén Wales igazolta a papírformát Olaszországgal szemben, bár a várt nagy különbségű győzelem elmaradt a címvédőtől.

 

Írország–Skócia

A vendégek a várakozásoktól eltérően sokáig meg tudták tartani az állásaikat, de az írek az első félidő végén, majd nem sokkal a szünet után célt értek el, ezzel pedig el is dőlt a mérkőzés. A skótok mindössze két büntetőt váltottak pontra, ellenben a túloldalon Jonathan Sexton szorgosan rugdosta a pontokat – csupán egy jutalomrúgást vétett el –, végül 13-nál állt meg.

Franciaország–Anglia

Yoann Huget már a 31 másodpercben céllal sokkolta az angolokat. A franciák végezték el a kezdőrúgást, az angol emelés azonban rosszul sikerült, a mögöttük helyezkedő, meglepett társtól pedig visszapattant a labda a házigazdákhoz. Ők áthelyezték a súlypontot a túloldalra, jött egy indítás, a földről pedig jó helyre pattant a labda. Legalábbis hazai szemszögből jóra, az angol játékos ellenben nem tudott reagálni. Beragadtak az angolok, nem is jutottak szóhoz a folytatásban. Mikorra legalább mezőnyben ők kezdeményezhettek volna, megkapták a második céljukat… Szintén Huget-től, és ugyancsak a hátsó játékosokat becsapó, visszapattantó labda szolgáltatta az alapot. Kínlódtak az angolok – reményvesztettségükbe még egy kis kakaskodás is belefért a félidő közepén –, de a szünet előtt legalább célveszélyig jutottak, ami a hajrában Mike Brown révén összejött is nekik. A szünet után Luther Burrell vitt célt a bekezdő vendégeknek, az angolok nyeregbe kerültek – Danny Care egy pimasz dropot is „eladott” nekik –, és vezetéshez jutottak. Magabiztosan uralták a játékot, a franciák sorozatos cserével próbálták frissíteni magukat. Sokáig kevés sikerrel. A végjátékban az addigra már nem túl meggyőző, kicsit tanácstalanná és szétesővé való franciák utolsó rohamát váratlanul mégis siker koronázta: a percekkel korábban csereként pályára lépő Gaël Fickou céljával kiegyenlítettek a franciák, majd a szintén csereember, Maxime Machenaud jutalomrúgásával – a két korább bónuszt kihagyták, igaz, a szélről – már a győzelem is az övék lett.

Wales–Olaszország

Hiába léptek meg két célnak köszönhetően a walesiek, az olaszok Michele Campagnaro révén két céllal lepték meg a vendéglátókat. A mérkőzést így a rúgójátékosok közötti különbség döntötte el: Leigh Halfpenny hat rúgásából csak egyet rontott – egy büntetőt –, a túloldalon Tommaso Allan négyből kettőt.

RÖGBI, HAT NEMZET-KUPA 2014
1. FORDULÓ
Wales–Olaszország 23–15
Franciaország–Anglia 26–24
Írország–Skócia
28–6
2. FORDULÓ
Írország–Wales február 8.
Skócia–Anglia február 8.
Franciaország–Olaszország február 9.
3. FORDULÓ
Wales–Franciaország február 21.
Olaszország–Skócia február 22.
Anglia-Írország február 22.
4. FORDULÓ
Írország–Olaszország március 8.
Skócia–Franciaország március 8.
Anglia–Wales március 9.
5. FORDULÓ
Olaszország–Anglia március 15.
Wales–Skócia március 15.
Franciaország–Írország március 15.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik