Rögbi: a franciák és az írek sem veretlenek a hat nemzet közül

Vágólapra másolva!
2014.02.23. 11:04
null
A második walesi cél a franciák ellen (Fotó: Reuters)
A rögbi Hat Nemzet-kupa idei kiírása harmadik fordulójának rangadóján Franciaország egyenrangú partnere volt a címvédő Walesnek Cardiffban, ám 73 ezer néző előtt a házigazda két céllal, valamint Leigh Halfpenny szédületes rúgójátékával simán nyert. A skótok az utolsó előtti percben szerzett dropgólnak köszönhetően győztek Rómában, több mint 66 ezer néző őszinte bánatára, míg az angolok 82 ezer néző előtt megszenvedtek az írek elleni hazai sikerért.

 

Wales–Franciaország

Tíz perc telt el a találkozóból, amikor a walesiek 11–0-ra megléptek. Halfpenny két félpályához közeli büntetőt értékesített, George North pedig az 5. percben kihasználta, hogy két francia védő mentés közben összecsúszott a saját célterülete előtt – no jó, az egyiknek ő is segített kicsit a szánkázáshoz –, a vendégek sorsra máris megpecsételődött. Volna... A franciákat azonban nem ilyen fából faragták, próbáltak valamit kihozni maguknak a brusztos találkozóból, de a kiegyenlített mezőnyjátékot csak büntetők színesítették, no és a zárt tolongások közötti erődemonstrációk. A második félidő francia rohamokkal indult, és úgy nézett ki, hogy a vendégeknek sikerült felzárkózniuk. Ezen azonban módosított egy tízperces kiállítás, majd kisvártatva Sam Warburton célja, amely szintén némi videózás után lett érvényesítve. Ezzel a találkozó érdemi részei lezárultak, maradt némi mezőnymunka, törlesztéssel és játékkal az idővel.

Anglia–Írország

Elmaradt a várt a pontokban bővelkedő, látványos csata, helyette küzdelmes találkozót láthattak a nézők. No igen, az erőviszonyok és a tradíciók köteleznek. Az első félidőben mindössze három pont esett, és a másodikban is csupán egy-egy alkalommal jutottak a célterületre a felek. Így az döntött, hogy a házigazdák három, a vendégek egy büntetőt rúghattak, és így Jonathan Sexton hiába használta ki az írekét, Owen Farrell 3/2-es mutatója hárompontos hazai győzelmet jelentett.

Olaszország–Skócia

Jó kis meccset játszottak a skótok Rómában, a mérkőzés tétje alighanem a fakanál, az utolsó hely volt. Legalábbis a papírforma szerint. Ebben aztán az utóbbi években egyre inkább kiegyenesedő olaszok tűntek esélyesebbnek, a végletekig kiegyenlített találkozón – két-két cél esett mindkét oldalon –, egyetlen dropgól döntött, mínusz kettes állásnál a 79. percben Duncan Weir lövésével fordítottak a vendégek.

RÖGBI, HAT NEMZET-KUPA 2014
1. FORDULÓ
Wales–Olaszország 23–15
Franciaország–Anglia 26–24
Írország–Skócia
28–6
2. FORDULÓ
Írország–Wales 26–3
Skócia–Anglia 0–20
Franciaország–Olaszország 30–10
3. FORDULÓ
Wales–Franciaország 27–6
Olaszország–Skócia 20–21
Anglia–Írország 13–10
Az állás: 1. Írország 4 pont (64–22), 2. Anglia 4 (57–36), 3. Wales 4 (53–47), 4. Franciaország 4 (62–61), 5. Skócia 2 (27–68), 6. Olaszország 0 (45–74)
4. FORDULÓ
Írország–Olaszország március 8.
Skócia–Franciaország március 8.
Anglia–Wales március 9.
5. FORDULÓ
Olaszország–Anglia március 15.
Wales–Skócia március 15.
Franciaország–Írország március 15.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik