M. A. 2019.05.13 23:37 Frissítve: 2019.05.14 00:41

Parasport: megtartották az ülőröplabda Eb sorsolását

Július 15. és 20. között egy paralimpiai sportágban, ülőröplabdában is Európa-bajnokságot rendez hazánk, méghozzá a Ludovika Arénában, Budapesten – és fővárosunkban tartották a csoportok sorsolását is, a Budapest hajón.

 

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár (középen) is részt vett a sajtótájékoztatón (Fotó: Facebook/Magyar Röplabdaszövetség)

 

A Magyar Röplabdaszövetség (MRSZ) és a Magyar Paralimpai Bizottság (MPB) közösen pályázott a rangos rendezvényre, s a sajtótájékoztatóval egybekötött sorsolást is közösen bonyolította le, amit az élő internetes közvetítésnek köszönhetően kontinens-, sőt világszerte láthattak az érdeklődők.

A sajtótájékoztatón az online és a hazai nézőket dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Branko Mihorko, az ülőröplabda európai szövetsége, a ParaVolley Europe szlovén elnöke, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabdaszövetség főtitkára és Gangl Edina Európa-bajnok vízilabdázó, Budapest Sportfőváros 2019 nagykövete köszöntötte. A csapatokat a csoportokba Dobi Edina és Németh Szabolcs volt válogatott állóröplabdázók húzták ki, az utolsó golyót pedig Licsicsányi Boglárka, a Mozgásjavító Gimnázium tanulója, utánpótláskorú ülőröplabdázó.

A közelgő Európa-bajnokságon 16 ország közel 400 sportolója méri össze tudását a legnépszerűbb paracsapatsportágban. A szervezők számos aktivitással készülnek az Eb-t megelőző kampány során, céljuk, hogy minél többen jöjjenek szurkolni a magyar válogatottaknak az ingyenesen megtekinthető mérkőzéseken.

AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG CSOPORTBEOSZTÁSA
Férfiak. A-csoport:
MAGYARORSZÁG, Németország, Ukrajna, Lettország, Szerbia, Litvánia. B-csoport: Oroszország, Lengyelország, Bosznia-Hercegovina, Hollandia, Horvátország, Törökország.
Nők. A-csoport: MAGYARORSZÁG, Szlovénia, Horvátország, Németország. B-csoport: Oroszország, Finnország, Ukrajna, Olaszország, Nagy-Britannia

2019.10.11 14:28:54

Egyéb csapat nemzetisport.hu

STADIONAVATÁS, 50 ÉVES SZÜLETÉSNAP. A főváros első rögbistadionját adják át szombaton a Kincsem Parkban.

2019.09.19 21:45:26

Egyéb csapat MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Nyolc év alatt a listavezető Oscar-díjátadó az elsőről a 12. helyre csúszott vissza, annyi sportesemény »kúszott be« elé. Ilyen érdeklődés láttán pedig ki csodálkozik azon, hogy a nagy cégek »zsebből« kifizetnek alsó hangon ötmillió dollárt egy 30 másodperces Super Bowl-reklámért?!

2019.08.21 23:30:55

Egyéb csapat N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A ma 80 éves Hencsei Pál tegye, amit tett eddig is! Derűvel, méltósággal, bölcsen, a sport szeretetével együtt járó gyermeki áhítatát őrizve közben.

2019.07.19 18:56:11

Egyéb csapat VINCZE SZABOLCS

Hogyan jutott el válogatottunk a nullától az olimpiai kvalifikáció lehetőségéig?