M. A. 2019.05.13 23:37 Frissítve: 2019.05.14 00:41

Parasport: megtartották az ülőröplabda Eb sorsolását

Július 15. és 20. között egy paralimpiai sportágban, ülőröplabdában is Európa-bajnokságot rendez hazánk, méghozzá a Ludovika Arénában, Budapesten – és fővárosunkban tartották a csoportok sorsolását is, a Budapest hajón.

 

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár (középen) is részt vett a sajtótájékoztatón (Fotó: Facebook/Magyar Röplabdaszövetség)

 

A Magyar Röplabdaszövetség (MRSZ) és a Magyar Paralimpai Bizottság (MPB) közösen pályázott a rangos rendezvényre, s a sajtótájékoztatóval egybekötött sorsolást is közösen bonyolította le, amit az élő internetes közvetítésnek köszönhetően kontinens-, sőt világszerte láthattak az érdeklődők.

A sajtótájékoztatón az online és a hazai nézőket dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Branko Mihorko, az ülőröplabda európai szövetsége, a ParaVolley Europe szlovén elnöke, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabdaszövetség főtitkára és Gangl Edina Európa-bajnok vízilabdázó, Budapest Sportfőváros 2019 nagykövete köszöntötte. A csapatokat a csoportokba Dobi Edina és Németh Szabolcs volt válogatott állóröplabdázók húzták ki, az utolsó golyót pedig Licsicsányi Boglárka, a Mozgásjavító Gimnázium tanulója, utánpótláskorú ülőröplabdázó.

A közelgő Európa-bajnokságon 16 ország közel 400 sportolója méri össze tudását a legnépszerűbb paracsapatsportágban. A szervezők számos aktivitással készülnek az Eb-t megelőző kampány során, céljuk, hogy minél többen jöjjenek szurkolni a magyar válogatottaknak az ingyenesen megtekinthető mérkőzéseken.

AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG CSOPORTBEOSZTÁSA
Férfiak. A-csoport:
MAGYARORSZÁG, Németország, Ukrajna, Lettország, Szerbia, Litvánia. B-csoport: Oroszország, Lengyelország, Bosznia-Hercegovina, Hollandia, Horvátország, Törökország.
Nők. A-csoport: MAGYARORSZÁG, Szlovénia, Horvátország, Németország. B-csoport: Oroszország, Finnország, Ukrajna, Olaszország, Nagy-Britannia

2019.05.29 08:49:00

Egyéb csapat K. E.

Olimpiai bajnok gyorskorcsolyázónk és Péterffy Lili énekesnő a szakítás mellett döntöttek.

2018.12.16 23:52:27

Egyéb csapat BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Bár üdvös, hogy a kiemelt sportágak az utóbbi években virágzásnak indultak, de a vadhajtásokat folyamatosan nyesegetni kell.

2018.08.26 00:18:54

Egyéb csapat BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A közösségi média mindennapjaink, „mindenperceink” része, ezzel nincs mit tenni. Belépett az életünkbe – ám arra érdemes ügyelni, hogy ne a valós, jelen idejű életünk helyébe lépjen.

2018.08.15 22:11:42

Egyéb csapat DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A srác arcán olyan őszinte boldogságot láttam, mintha az ismerőse a vb- vagy a BL-döntőben bizonyult volna eredményesnek. S bizony, én is büszke voltam magamra, hogy negyvennyolc évem, deresedő halántékom dacára amatőr »teljesítményemmel« ekkora örömöt tudok neki szerezni.

2018.05.10 23:29:24

Egyéb csapat BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Az más kérdés, hogy a híres öntudatunk, büszkeségünk néha gátja annak, hogy elfogadjuk a segítséget, befogadjuk az újat és a jót, mert egyébként mi általában mindent jobban tudunk.