Parasport: megtartották az ülőröplabda Eb sorsolását

Vágólapra másolva!
2019.05.13. 23:37
null
Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár (középen) is részt vett a sajtótájékoztatón (Fotó: Facebook/Magyar Röplabdaszövetség)
Július 15. és 20. között egy paralimpiai sportágban, ülőröplabdában is Európa-bajnokságot rendez hazánk, méghozzá a Ludovika Arénában, Budapesten – és fővárosunkban tartották a csoportok sorsolását is, a Budapest hajón.

 

A Magyar Röplabdaszövetség (MRSZ) és a Magyar Paralimpai Bizottság (MPB) közösen pályázott a rangos rendezvényre, s a sajtótájékoztatóval egybekötött sorsolást is közösen bonyolította le, amit az élő internetes közvetítésnek köszönhetően kontinens-, sőt világszerte láthattak az érdeklődők.

A sajtótájékoztatón az online és a hazai nézőket dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Branko Mihorko, az ülőröplabda európai szövetsége, a ParaVolley Europe szlovén elnöke, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabdaszövetség főtitkára és Gangl Edina Európa-bajnok vízilabdázó, Budapest Sportfőváros 2019 nagykövete köszöntötte. A csapatokat a csoportokba Dobi Edina és Németh Szabolcs volt válogatott állóröplabdázók húzták ki, az utolsó golyót pedig Licsicsányi Boglárka, a Mozgásjavító Gimnázium tanulója, utánpótláskorú ülőröplabdázó.

A közelgő Európa-bajnokságon 16 ország közel 400 sportolója méri össze tudását a legnépszerűbb paracsapatsportágban. A szervezők számos aktivitással készülnek az Eb-t megelőző kampány során, céljuk, hogy minél többen jöjjenek szurkolni a magyar válogatottaknak az ingyenesen megtekinthető mérkőzéseken.

AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG CSOPORTBEOSZTÁSA
Férfiak. A-csoport:
MAGYARORSZÁG, Németország, Ukrajna, Lettország, Szerbia, Litvánia. B-csoport: Oroszország, Lengyelország, Bosznia-Hercegovina, Hollandia, Horvátország, Törökország.
Nők. A-csoport: MAGYARORSZÁG, Szlovénia, Horvátország, Németország. B-csoport: Oroszország, Finnország, Ukrajna, Olaszország, Nagy-Britannia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik