HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2011.02.25 12:44 Frissítve: 2015.03.24 01:56

Hivatalos: Kubatov Gábor az FTC új elnöke

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója lett a Ferencvárosi Torna Club új elnöke – ezt a mai elnökségi ülés utáni sajtótájékoztatón jelentették be hivatalosan. Az FTC vezető testülete mai rendkívüli ülésén kilenc igennel és egy tartózkodással döntött az egyedüli jelöltként induló politikus mellett.  

 

Kubatov lett az FTC új elnöke (Fotó: Németh Ferenc)

Mint ismert, Kovács Miklós lemondása után elnök nélkül maradt az FTC. A hétfői elnökségi ülésen még nem nevezték ki a sportvezető utódját, az egyetlen jelölt, Kubatov Gábor péntekig kért haladékot a döntéssel, hogy elvállalja-e a feladatot.

A Fidesz pártigazgatója az elmúlt napokban egyeztetett a szakosztályok vezetőivel, a szurkolókkal, a zöld-fehér klub olimpiai és világbajnokaival, valamint a sajtó képviselőivel, és csak ezután döntött a felkérésről. A hivatalos bejelentés a mai elnökségi ülés utáni sajtótájékoztató után történt meg, de Kubatov a Facebook-oldalán már korábban jelezte, vállalja a feladatot.

Az FTC vezető testülete mai rendkívüli ülésén kilenc igennel és egy tartózkodással döntött az egyedüli jelöltként induló politikus mellett.  

„Öt évre visszamenőleg teljes átvilágítást végzünk a szakosztályoknál és az egyesületnél. Egyetlen dolgot ígértem, hogy rend lesz. Mögöttem egyetlen szponzor sem áll, csak a tisztességem. Egy út létezik az FTC számára, a tiszta, átlátható gazdálkodás. Nem lesz több titok. Személyes ambícióim nincsenek, én csak egy vagyok a millió fradistából. Ha az FTC-nél rend lesz, az meghozhatja a teljesítményt, ez pedig a befektetőket. Az elnökséget szolgálatnak tekintem, nem pozíciónak" – mondta Kubatov a sajtótájékoztatón. 

Az előbbiekből is kiderül, nem vár könnyű feladat az új Fradi-elnökre, aki az utóbbi húsz év legszigorúbb gazdálkodását vázolta fel a szakosztályok előtt. Szintén megoldásra vár a zrt. valamint az ingatlanok kérdése, miután Kevin McCabe befejezettnek tekinti ferencvárosi szerepvállalását.

Kubatov egy korábbi interjújában elmondta, régen volt ilyen komoly érdeklődő a labdarúgó-szakosztály iránt, mint amilyen az anyaegyesület. Az átvételt azonban nehezíti, hogy jelenleg nem a legátláthatóbb a helyzet a focistáknál.

„Egyelőre tisztázni kellene, hogy Berki Krisztián pontosan milyen tisztségben van, én nem láttam még semmilyen adásvételi szerződést. Az ötszázalékos tulajdonrészünk nem jogosítja fel a klubot elővásárlásra, így McCabe akár ki is hagyhatja az egyesületet. Sok tisztázatlan kérdés van még, de a legjobb szándékkal állunk a zrt. felé. Azt kértük, hogy engedjenek betekintést az iratokba, részt szeretnénk venni az átvilágításban, valamint napi szinten küldjék meg a tárgynapra vonatkozó kifizetésekről szóló bizonylatok másolatait. Jelenleg itt tartunk, várjuk a fejleményeket" – hangzott el a sajtótájékoztatón. 

„A FRADIÉRT FOGOK KÜZDENI”
 
2018.12.16 23:52:27

Egyéb csapat BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Bár üdvös, hogy a kiemelt sportágak az utóbbi években virágzásnak indultak, de a vadhajtásokat folyamatosan nyesegetni kell.

2018.08.26 00:18:54

Egyéb csapat BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A közösségi média mindennapjaink, „mindenperceink” része, ezzel nincs mit tenni. Belépett az életünkbe – ám arra érdemes ügyelni, hogy ne a valós, jelen idejű életünk helyébe lépjen.

2018.08.15 22:11:42

Egyéb csapat DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A srác arcán olyan őszinte boldogságot láttam, mintha az ismerőse a vb- vagy a BL-döntőben bizonyult volna eredményesnek. S bizony, én is büszke voltam magamra, hogy negyvennyolc évem, deresedő halántékom dacára amatőr »teljesítményemmel« ekkora örömöt tudok neki szerezni.

2018.05.10 23:29:24

Egyéb csapat BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Az más kérdés, hogy a híres öntudatunk, büszkeségünk néha gátja annak, hogy elfogadjuk a segítséget, befogadjuk az újat és a jót, mert egyébként mi általában mindent jobban tudunk.

2018.05.04 22:35:02

Egyéb csapat BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ahogyan Csank János futballtréner kevésbé fennkölten, de tökéletes sportos logikával megállapította: ne csak azt vegyük észre, ha kapjuk a lesgólt, hanem azt is, ha rúgjuk.