Gyász: feleségével együtt hunyt el a rögbis, lányuk életveszélyben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.05. 10:19
null
Collins 48 mérkőzésen szerepelt az All Blacksben, háromszor kapitányként vezette az új-zélandiakat (Fotó: Reuters)
Tragikus autóbalesetben, 34 éves korában elhunyt Jerry Collins, a szamoai származású, 48-szoros új-zélandi válogatott rögbis. Felesége, Alana szintén életét veszítette a franciaországi közúti balesetben, míg három hónapos kislányukat kritikus állapotban, helikopterrel szállították kórházba – írta a The Guardian.

 

A baleset a dél-franciaországi Béziers mellett péntek hajnalban történt. A helyi Midi Libre lap információi szerint Collins autója műszaki hiba miatt megállt az autópályán, majd egy érkező portugál autóbusz – amely húsz főt szállított – nagy sebességgel nekiütközött, és a tíz méterre levő sávelválasztó korlátba taszította a rögbijátékos járművét.

A helyszínen készült felvételek (Forrás: Mirror)
A helyszínen készült felvételek (Forrás: Mirror)

Collins 2001-ben debütált a legendás sportági All Blacksben, három alkalommal kapitányként vezethette az új-zélandi nemzeti együttest – kétszer a 2007-es világbajnokságon, Portugália és Románia ellen.

A leválóként és összefogóként is bevethető Collins tizennégy éves profi karrierje során megfordult az új-zélandi Wellingtonban, a francia Toulonban, a walesi Ospreysben – ahol 2009–2010-ben a játékostársak a csapat legjobbjának választották meg –, illetve a japán Yamaha Júbilóban. Idén januárjában szerződést kötött a francia másodosztályú Narbonne-nal, ahol a kiesés ellen küzdő csapat kulcsfigurája volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik