nemzetisport.hu 2019.06.22 12:52 Frissítve: 2019.06.22 13:24

WTCR: Tassi az eddigi legjobb eredményét érte el

Tassi Attila a sorozatban az eddigi legjobb eredményét elérve az 5., míg Michelisz Norbert a 8. helyen ért célba a túraautó-világkupa (WTCR) nürburgringi állomásának második versenyén. A harmadik futamon Michelisz és Tassi is kiesett.

Tassi Attila a 2. futamon a rajt után visszaesett, de aztán felkapaszkodott az 5. helyre (Fotó: Honda Racing)

2. FUTAM

Tassi Attila a 3., Michelisz Norbert a 8. helyről indult, de egyikük rajtja sem sikerült jól, a Honda-pilóta kis híján meg is pördült az első kanyarkombinációban. Mind a ketten három helyezést veszítettek, majd Tassi az erdős szakaszba érve rosszul jött ki egy helyezkedésből, és még egy pozícióval hátrébb csúszott.

Miközben a pole-ból induló Johan Kristoffersson elhúzott a mezőnytől, a második helyről rajtoló, szabadkártyás Antti Buri küzdött az elemekkel, egyre visszább esett, és a második körben Tassi és Michelisz is megelőzte.

 
Michelisz nyert az első versenyen Németországban 

Az utolsó körben a harmadik Gabriele Tarquinit támadta Rob Huff, a két autó a híres, döntött Karussel-visszafordító előtt összeért, az angol Volkswagenje megpördült, és keresztbe állt a pályán. Így mind a két magyar nyert egy pozíciót, plusz Michelisz megelőzte Aurélien Panist is, és 8. helyen ért célba.

A győzelmet a svéd Kristoffersson szerezte meg Frédéric Vervisch előtt, ez volt a Volkswagen idei első győzelme a WTCR-ben. Az utolsó körben Augusto Farfus megelőzte Tarquinit, így az idei első dobogóját megszerző brazil lett a 3. helyezett.

Az argentin Esteban Guerrieri a 7. helyen ért célba, előnye Michelisszel szemben 29 pontra nőtt az összetettben.

3. FUTAM

Michelisz a 4. rajtkockából indult, de Huff a korábbi ütközése és a két verseny közötti minimális idő miatt  nem tudott odaállni a 2. helyre, így szabadnak tűnt az út. Csakhogy a korábbi futamon is kiválóan rajtoló Vervisch a féktávon feljött a Hyundai mellé, a két autó összeért, és Michelisz bal hátsó defektet kapott, ami miatt be kellett mennie a bokszba, és ki is szállt a Hyundaiból.

Tassi viszont kiváló rajttal feljött a 4. helyre, tartotta is pozícióját, mígnem tönkrement a már a felvezető körben is füstölgő Honda-motor, és kiesett. 

A vk-éllovas Guerrieri ezután a pole pozíciós Benjamin Leuchterrel csatázott, egy koccanást követően lendületet vesztett, és visszacsúszott Vervisch mögé. Így is dobogós helyen ért célba, és 45 ponttal meglépett Michelisztől a pontversenyben.

Leuchter nyert, Kristofferssonhoz hasonlóan első WTCR-győzelmét érte el.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
NÉMETORSZÁG, 2. VERSENY
1. Johan Kristoffersson (svéd, Volkswagen)
2. Frédéric Vervisch (belga, Audi)
3. Augusto Farfus (brazil, Hyundai)
4. Gabriele Tarquini (olasz, Hyondai)
5.
Tassi Attila (magyar, Honda)

8. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)

3. VERSENY
1. Benjamin Leuchter (német, Volkswagen)
2. Frédéric Vervisch (belga, Audi)
3. Esteban Guerrieri (argentin, Honda)

Tassi Attila és Michelisz Norbert kiesett

A pontverseny élcsoportja: 1. Guerrieri 214 pont, 2. Michelisz 169, 3. Thed Björk (svéd, Lynk&Co) 158, 4. Néstor Girolami (argentin, Honda) 154, 5. Vervisch 132, 6. Tarquini 131, …24. Tassi 27

2020.10.16 16:53:52

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

„Az, hogy ebből a kis faluból kilépve értem el sikert, még inkább felértékeli az egész történetet.”

2020.10.09 09:40:30

Egyéb autó-motor HOLMÁR ZOLTÁN

Kállay Miklós miniszterelnökként és túraautó-versenyzőként is biztos kézzel fogta a kormányt.

2020.10.09 11:29:56

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A magyar versenyző Szlovákiában visszatér a rajtrácsra, és címvédőként a dobogós helyekért akar küzdeni.

2020.09.01 16:31:29

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2020.08.17 19:59:32

Egyéb autó-motor MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az úszás példát mutatott arra, hogy talpra lehet állni, nem önmegvalósításra törekvő klasszis edzőkkel és klasszis versenyzőkkel. … Úgy jó, ha a múlt nem nosztalgiát szül, hanem tanulságot.