WTCR: Michelisz nyert az első versenyen Németországban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.21. 18:06
null
Pénteken Michelisz Norbert volt az erdő ura
Michelisz Norbert diadalmaskodott a túraautó-világkupa (WTCR) németországi versenyhétvégéjének első versenyén, mögötte a pole pozícióból induló Esteban Guerrieri és Néstor Girolami végzett az első hármasban. Tassi Attila a 20. pozícióban zárt.

Az argentinEsteban Guerrierivárhatta az élről a piros lámpák kialvását, mellőleMichelisz Norbert foglalhatott helyet az első sorban a legendás és ezúttal napos Nordschleifén. Mögéjük Néstor Girolami és Frédéric Vervisch sorakozhatott fel, mígTassi Attilaa 20. helyről kezdhette meg a versenyt a majd' 21 kilométeres pályán.

Micheliszremekül rugaszkodott el, és át is vette a vezetést Guerrieritől, mögöttük Girolami és Vervisch is helyet cserélt. Hátrébb eközben néhányan összeértek,Yvan Mullernem is tudta folytatni a száguldást,Tassipedig egy pozíciót vesztett.

AHyundaimagyar versenyzője hamar 2 másodperces előnyt épített ki az élen, a második körben aztánGordon SheddenésDaniel Haglöfért össze, amiért sárga zászlót lengettek az első szektorban. A 3–4. helyen eközben Vervisch és Girolami csatázott nagyot, a hosszú egyenes után mégisRob Hufförülhetett igazán: a Volkswagen britje mindkettejüket megelőzte, a belga pedig két helyet is bukott.

Az élen már nem változott a sorrend: Michelisz magabiztos győzelmet aratott, és először nyert a 2019-es kiírásban, aminek eredményeképp a második helyre lépett előre az összetettben. A második Guerrieri lett, a harmadik helyért az utolsó körben Girolami nagy csatában megelőzte Huffot. Az első tízesben zárt még Yann Ehrlacher, Benjamin Leuchter, Augusto Farfus, Nicky Catsburg és Johan Kristoffersson.

Folytatás szombat 11 órakora második versennyel.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
NÉMETORSZÁG, 1. VERSENY

1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
2. Esteban Guerrieri (argentin, Honda)
3. Néstor Girolami (argentin, Honda)
4. Rob Huff (brit, Volkswagen)
5. Frédéric Vervisch (belga, Audi)
...
20. Tassi Attila (magyar, Honda)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik