HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.14 19:49 Frissítve: 2018.07.14 23:12

WTCR: Tarquini nyerte meg a második versenyt Nagy N. előtt

Gabriele Tarquini győzelmével ért véget a második verseny a túraautó-világkupa (WTCR) szlovákiai versenyhétvégéjének második futamán. A második a fordított rajtrács miatt a pole pozícióból induló Nagy Norbert lett, aki első dobogós helyezését szerezte a sorozatban. A harmadik helyen Yvan Muller végzett. Michelisz Norbertet több pozíciót javítva a hetedik helyen intette le a kockás zászló.

HIRDETÉS
Tarquini a rajtnál az élre állt, majd könnyedén megnyerte a versenyt (Fotó: Twitter)

 

Nagyszerű teljesítménnyel továbbjutott a Q2-be, és a tizedik helyen végzett Nagy Norbertszombat délutáni időmérőn a Slovakia Ringen, így a Zengő Motorsport versenyzője várhatta a pole pozícióból a piros lámpák kialvását a második szlovákiai futamon.

Tom Coronel számára viszont már a felvezető kör előtt véget ért a verseny, autóját ugyanis egyszer csak letolták a rajtrácsról. A holland később elmondta, már a kivezető körén furcsa zajt hallott, amikor fékezett, így technikai hiba miatt nem tudta elkezdeni a futamot.

Nagy mellől a rutinos – és az első szlovákiai versenyen a pole-ból rajtoló – Gabriele Tarquini indult. A rajt mindkettőjük számára jól sikerült, és hosszú méterekig egymás mellett haladt a két autó, Tarquini végül át tudta venni a vezetést, Nagy pedig nem sokkal később már Yvan Muller ellen volt kénytelen védekezni.

Michelisznek a tizedik helyről rajtolva nem sikerült előrébb jönnie a rajt után, sőt az első kör végén veszített is egy pozíciót, Yann Ehrlacher elment mellette. Négy körrel később viszont a hyundaios vissza tudta venni a pozícióját. Az első körökben Tarquininek sikerült elhúznia kissé, míg Nagy szépen tartotta Mullert.

A szabadkártyás Petr Fulín a harmadik körben defektet szenvedett, egy körrel később pedig Jean-Karl Vernay járta meg a kavicságyat, de (egy nem is olyan kicsi ugratás, így a levegőben tett látogatás után) vissza tudott térni a pályára. Később azonban kiállt a bokszba, és feladta a versenyt.

A hatodik körben Michelisz már a hetedik volt – miután Esteban Guerrierit és Frédéric Vervischt is sikeresen megelőzte –, miközben a két volkswagenes, Mehdi Bennani és Rob Huff végleg a bokszba hajtott. Az ő kiesésüket vélhetően a fékek túlhevülése okozta.

A mezőny sűrűjében sok volt a helyezkedés, ám az élen a rajtot követően nem történt nagyobb változás. Tarquini könnyedén megnyerte a versenyt, Nagy viszont hősiesen védekezett Mullerrel szemben, így nemcsak az első pontjait szerezte meg a WTCR-ben, hanem ezt rögtön dobogót is érő második hellyel tette. Ez az eredmény a Zengő Motorsport első dobogós helyezését is jelenti a sorozatban.

A harmadik helyen Muller ért célba, majd következett Pepe Oriola, Benjamin Lessennes és John Filippi. Michelisz nem kockáztatott az utolsó körökben, és megelégedett a hetedik hellyel. Pontszerző pozícióban végzett még Frédéric Vervisch, Esteban Guerrieri és Yann Ehrlacher. Szabó Zsolt a 16. helyen végzett.

Győzelmével Tarquini átvette az első helyet összetettben, előnye két pont Mullerrel szemben.

A Hondákat jelentősen átvizsgálják a futamot követően, így akár az is előfordulhat, hogy többeket kizárnak, vagyis módosulhat a végeredmény. 

A WTCR szlovákiai hétvégéje vadárnap ér véget a 11.45-kor kezdődő harmadik versennyel.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
SZLOVÁKIA, MÁSODIK VERSENY

1. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai)
2. Nagy Norbert (magyar, Cupra)
3. Yvan Muller (francia, Hyundai)
4. Pepe Oriola (spanyol, Cupra)
5. Benjamin Lessennes (belga, Honda)
...
7. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
...
16. Szabó Zsolt (magyar, Cupra)

A vk élcsoportja 17 futam után: 1. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai) 202 pont, 2. Muller (francia, Hyundai) 200, 3. Ehrlacher (francia, Honda) 171, 4. Vernay (francia, Audi) 166, 5. Oriola (spanyol, Cupra) 153, Björk (svéd, Hyundai) 148, 7. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 146... 16. Nagy D. (magyar, Hyundai) 36, 20. Nagy N. (magyar, Cupra) ... 26. Szabó Zs. (magyar, Cupra) 2 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.15 13:12:44

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Európa legnépszerűbb crossoveréhez teljesen új benzines hajtásláncok érkeztek. (x)

2018.11.11 23:41:20

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Az utolsó métereken dőlt el a futamgyőzelem és az abszolút bajnoki cím sorsa a nyíregyházi idényzárón.

2018.10.25 13:13:45

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Ez a negyedik, Sunderlandben gyártott modell, mely elérte az egymilliós darabszámot (x).

2018.10.25 17:16:50

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Magas felszereltségű különleges kiadást dobott piacra a Nissan. (X)

2018.09.24 16:46:37

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A Nissan bevezette a Technológia Bajnokai limitált kiadást a kategóriateremtő Nissan Qashqai crossoverből. (x)

HIRDETÉS
HIRDETÉS