nemzetisport.hu 2019.05.19 09:07 Frissítve: 2019.05.19 09:20

WTCR: Muller a pole-ban, Michelisz az első ötben

Yvan Muller indulhat az élről a túraautó-világkupa (WTCR) hollandiai hétvégéjének záró futamán, miután a rutinos francia pilóta volt a leggyorsabb a második időmérőn. Muller mellől Yann Ehrlacher, a harmadik pozícióból Thed Björk várhatja a piros lámpák kialvását. Michelisz Norbert a negyedik, Tassi Attila a 21. pozícióban zárta a második kvalifikációt Zandvoortban.

 

A második, háromszakaszos időmérővel vette kezdetét a vasárnap Zandvoortban. A hétvégén eddig a Lynk & Co versenyzői domináltak – Thed Björk a szombati nyitó futamon rajt-cél győzelmet aratott, a magyar pilóták, Michelisz Norbert és Tassi Attila nem szereztek pontot.

Az első kvalifikáció ott folytatódott, ahol a szombati nap véget ért. Első gyors körük végén Björk vezényletével a Lynk & Co pilótái álltak az élen, míg a magyarok a top 10-en kívül voltak. Nem sokkal később Michelisz vette át a vezetést, ám néhány perc múlva Björk visszavette az első helyet.

A magyar versenyző azonban nem hagyta magát, és a következő gyors körének a végén ismét az ő neve volt olvasható az időeredményeket rangsoroló lista legelején. A Q1 legvégén aztán Björk tört az élre, így a svéd pilóta elsőségével ért véget az első szakasz. Tassi a 21. helyen végzett, vagyis nem jutott tovább a Q2-be.

A második szakasz első gyors köreinek a végén ismét Björk, Michelisz volt a sorrend az élen, a legvégén azonban Muller került utóbbi elé, a második helyre. Michelisznek így is sikerült továbbjutnia a Q3-ba, amiben rajta és az említett Lynk & Có-sokon kívül Augusto Farfus és Yann Ehrlacher szállhatott harcba a pole pozícióért. A 10. pozícióban Esteban Guerrieri végzett, így ő indulhat az élről a fordított rajtrácsos második futamon.

A Q3-ban Michelisz teljesítette először a gyors körét, melynek végén 1:44.734-gyel állította fel a felülmúlandó időt. Az utána következő Mullernek sikerült is csaknem hat tizedmásodperccel gyorsabb kört mennie, így az élre állt. Harmadikként Björk próbálkozott, és bár nem sokkal, ő is Michelisz elé került – a vezetést azonban nem tudta átvenni. Ezután Ehrlacher jött, aki a második pozícióba került a gyors köre végén.

Utolsóként Farfus szállhatott harcba a rajtelsőségért, a brazil versenyző azonban hibázott, és az ötödik pozícióban zárta a Q3-at. Az élen Muller végzett, így ő várhatja az első helyről a piros lámpák kialvását a záró futamon Zandvoortban.

Folytatás 13.15-kor a második versennyel. Az utolsó viadalt 16.35-től rendezik.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
HOLLANDIA, 2. IDŐMÉRŐ

1. Yvan Muller (francia, Lynk & Co)
2. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co)
3. Thed Björk (svéd, Lynk & Co)
4. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
5. Augusto Farfus (brazil, Hyundai)
...
21. Tassi Attila (magyar, Honda)
 

2020.03.16 21:54:16

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A Hyundaijal hosszabbító magyar versenyző egyelőre nem tudja, mikor kezdődhet el az idei WTCR-sorozat.

2020.03.08 21:58:19

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT (Katar)

Albert Arenas tökéletes utolsó köre a Moto3-ban, könnyes pillanatok a Moto2-ben.

2020.01.01 19:24:25

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Michelisz Norbert a szimulátoros versenyektől a túraautó-világkupa bajnoki címéig.

2019.12.23 13:21:56

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

NS-KARÁCSONY. Az első, ahol felvetődik a kérdés: vajon ha eljön az ideje, engedjék motorra ülni a gyereket?

2019.12.20 14:50:22

Egyéb autó-motor BÖRZÖLI BERNADETT

Izgalmakból 2019-ben sem volt hiány a nemzetközi autósportban. Íme, az év legfontosabb történései.