WTCR: Björk győzött; Micheliszék nem szereztek pontot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.18. 15:06
Thed Björk aratott győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) holland hétvégéjének első versenyén, míg a dobogóra Yvan Muller és Mikel Azcona fért még fel. Tassi Attila eközben a 18. helyen zárt, Michelisz Norbert a 24. lett.

Thed Björka második szabadedzés után az első időmérőn is a leggyorsabbnak bizonyult, így a svéd várhatta az élről a piros lámpák kialvását az első versenyen Zandvoortban. Mellőle csapattársa,Yvan Mullerindulhatott, míg a második sort eredetileg ugyancsak Lynk & Co-s pilóták,Andy PriaulxésYann Ehrlacherfoglalták volna el, ám utóbbi utólag5 rajthelyes büntetéstkapott Augusto Farfus feltartása miatt, így a negyedik pozíciótMikel Azconaörökölte meg.Thed Björka második szabadedzés után az első időmérőn is a leggyorsabbnak bizonyult, így a svéd várhatta az élről a piros lámpák kialvását az első versenyen Zandvoortban. Mellőle csapattársa,Yvan Mullerindulhatott, míg a második sort eredetileg ugyancsak Lynk & Co-s pilóták,Andy PriaulxésYann Ehrlacherfoglalták volna el, ám utóbbi utólag5 rajthelyes büntetéstkapott Augusto Farfus feltartása miatt, így a negyedik pozíciótMikel Azconaörökölte meg.

ALynk & Cotarolása után ráadásul azonnal változtattak aBoP-rendszeren,így a gárda autói bár a hétvége további részében 10 kg-mal könnyebbek lesznek, 2.5 százalék motorerőt elvesztenek.

Michelisz Norberteközben a 12., mígTassi Attilaa 21. pozícióból vághatott neki az első futamnak.Björkjól kapta el a rajtot, mint ahogyanMulleris, ám harmadikként nem Priaulx, hanemAzconasorolt be. HátrébbMicheliszmegtartotta a helyét, mígTassiegyet javított.

Jól rugaszkodott elJohan Kristofferssonis, a svéd bár szorosan követte Priaulx kocsiját, Mehdi Bennani hátulról támadta.Micheliszeközben egészen a 18. helyig csúszott vissza, miután a tapadás hiányára panaszkodott, mígTassifelzárkózott honfitársa mögé.Micheliszaztán nem kockáztatta tovább a defektet és a bokszba hajtott egy kerékcserére. Csapattársa,Gabriele Tarquininem mellesleg 5 másodperces büntetést kapott, miután kiugrott a rajtnál.

Az élen ezt követően már nem történt változás:Björknyert, a svédetMullerésAzconafoghatta közre a dobogón. Kristoffersson eközben az utolsó körben hagyta le Priaulx-t, mígTassia 18.,Michelisza 24. pozícióban végzett, azaz egyik magyar versenyző sem szerzett pontot.

 

Amásodik időmérővasárnap reggel8 órakorveszi kezdetét, majd a délután folyamán további két versenyt rendeznek meg.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
HOLLANDIA, 1. VERSENY

1. Thed Björk (svéd, Lynk & Co)
2. Yvan Muller (francia, Lynk & Co)
3. Mikel Azcona (spanyol, Cupra)
4. Johan Kristoffersson (svéd, Volkswagen)
5. Andy Priaulx (brit, Lynk & Co)
...
18. Tassi Attila (magyar, Honda)
...
24. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik