HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.15 12:33 Frissítve: 2018.07.15 13:56

WTCR: Michelisz simán győzött a balesetekkel tarkított versenyen

Michelisz Norbert remekül jött el a rajtnál és aratott aztán fantasztikus győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) szlovákiai versenyhétvégéjének harmadik és egyben utolsó futamán. A startot követően nem sokkal nagy baleset kerekedett, amiben többek között Gabriele Tarquini, Benjamin Lessennes, Esteban Guerrieri és Nagy Norbert is kiesett. Szabó Zsolt a tizedik lett.

HIRDETÉS

Michelisz Norbert öröme (Fotó: Twitter)

 

Magyar szempontból a pénteknél sokkal jobban alakult a túraautó-világkupa szombati napja a Slovakia Ringen, hiszen Nagy Norbert nemcsak a saját, hanem a Zengő Motorsport első dobogóját is megszerezte a sorozatban, míg Michelisz Norbert remek pole pozícióját követően a fordított rajtrácsos versenyen a 10. helyről startolva a 7. lett. A rajtelsőség pedig azt is jelentette, hogy a hyundaios várhatta az élről a piros lámpák kialvását a harmadik és egyben utolsó szlovákiai futamon.

A tegnapi végeredmény egyébként egy esetben változott: Szabó Zsolt 10 másodperces büntetést kapott, ezért a 16. helyett a 20. pozícióban zárta a második versenyt.

Michelisz remekül kapta el a rajtot, miközben a második helyről startoló Aurélien Comte mellett Yvan Muller is elment. Bár a mezőny legeleje viszonylag simán eljött, hátrébb nagy baleset történt. Az egész folyamatot Gabriele Tarquini és Benjamin Lessennes indította el, előbbi kiforgatta utóbbit, aminek következtében az olasz és a belga mellett Esteban Guerrieri és John Filippi is kiesett.

Mögöttük eközben Jean-Karl Vernay Nagy Norberttel találkozott, sőt, Nathanael Berthon, Mehdi Bennani és Gordon Shedden autója is sérült, így meglehet, a bokszig eljutottak, a versenyt azonban már nem tudták folytatni.

Az eset miatt a biztonsági autót is pályára küldték, a kavarodásból pedig nagyon jól jött ki Szabó és Thed Björk is, előbbi egészen a 10. helyig jött fel, míg utóbbi a 19. pozícióból indulva már a 6.-ról várta az újraindítást, ami újabb fordulatot hozott. Ugyanis a második Muller találta magát hirtelen a kavicságyban, miután egyszerűen legurult a gépéről a bal első kerék.

Rob Huff  áthajtásos büntetést kapott, miközben Björk újabb két pozíciót javított, igaz, ezalatt a lökhárítója is sérült, sőt az egyik előzése miatt vizsgálják is.

Michelisz viszont amilyen simán eljött, olyan sima versenyt is futott, győzelme egy pillanatra sem volt veszélyben. A hyundaios így az első diadalát aratta a szériában, mellé Comte és Vervisch állhatott fel még a dobogóra. Utóbbi helyezése veszélyben forgott, hiszen Björkkel vívott ádáz csatát, végül a francia 0.039 ezreddel szelte át a célvonalat a svéd előtt.

Michelisz egyébként idei szezonja második legerősebb hétvégéjét teljesítette, mivel összesen 41 pontot gyűjtött, aminek köszönhetően a 3. pozícióba zárkózott fel a bajnokságban. 

Az első tízben végzett még a szabadkártyás Petr Fulín, továbbá Kevin Ceccon, Fabrizio Giovanardi, Tom Coronel, Pepe Oriola és Szabó.

Michelisz így örült a diadalnak:

FIA WTCR / Oscaro on Twitter

Norbi Norbi Norbi WINNER! https://t.co/zNMne2KXyc

A WTCR következő versenyhétvégéjét szeptember 29. és 30. között rendezik Kínában.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
SZLOVÁKIA, HARMADIK VERSENY
Az eredmények egyelőre nem hivatalosak, hiszen több vizsgálat is folyik.
1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
2. Aurélien Comte (francia, Peugeot)
3. Frédéric Vervisch (belga, Audi)
4. Thed Björk (svéd, Hyundai)
5. Petr Fulín (cseh, Cupra)
...
10. Szabó Zsolt (magyar, Cupra)
...
Nagy Norbert (magyar, Cupra) kiesett

A vk élcsoportja 18 futam után: 1. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai) 202 pont, 2. Muller (francia, Hyundai) 199, 3. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 176, 4. Ehrlacher (francia, Honda) 171, 5. Vernay (francia, Audi) 166,  6. Björk (svéd, Hyundai) 164, 7. Oriola (spanyol, Cupra) 154, ... 16. Nagy D. (magyar, Hyundai) 36, 21. Nagy N. (magyar, Cupra) 18 ... 28. Szabó Zs. (magyar, Cupra) 3

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.24 16:46:37

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A Nissan bevezette a Technológia Bajnokai limitált kiadást a kategóriateremtő Nissan Qashqai crossoverből.

2018.09.21 17:29:12

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT

Muszáj leszögezni, hogy valószínűleg nem ez volt a sporttörténelem legnagyobb szabálytalansága.

2018.09.03 21:59:44

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

ALAPVONAL. Milyen lenne az ideális női F1-es pilóta? Legyen gyors, elszánt, kőkemény küzdő, utáljon veszíteni, tudjon nyilatkozni, és ami a férfiak esetében nem szempont: ne nézzen ki úgy, mint a Notre Dame-i toronyőr, de az sem baj, ha inkább Claudia Schifferre vagy Naomi Campbellre hasonlít.

2018.08.28 18:24:27

Egyéb autó-motor CSERHÁTI ZOLTÁN (ISCHGL)

Fura „rovar” az osztrák szerpentineken – megnézhettük, mit tud a motor, amiről a legtöbbet beszélnek 2018-ban.

2018.08.10 09:04:25

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Győzelem! Mi más?! Ez a Minivel száguldó Nani Roma célja a veszprémi tereprali világkupán.

HIRDETÉS
HIRDETÉS