WTCR: Huff nyert; Nagy Dániel megtartotta 2. helyét; Michelisz 6.

Vágólapra másolva!
2018.04.29. 16:06
null
Rob Huff győzött a Hungaroringen, Nagy Dániel második lett (Fotó: Tumbász Hédi)
A dudaszó a túraautó-világkupa (WTCR) magyar fordulójának második versenyén sem hiányozhatott, hiszen Nagy Dániel megtartotta a második helyét, miközben Michelisz Norbert egészen a hatodik pozícióig tört előre. Szabó Zsolt is az első tízben végzett, míg csapattársa, Nagy Norbert a 11. lett. Nagyot csatázott egymással Gabriele Tarquini és Esteban Guerrieri, akik mögött Michelisz is próbálkozott. Utóbbi egyébként a 16.55-kor kezdődő versenyen az első rajtkockát foglalhatja majd el.

 

A hangulatra a vasárnapi első versenyen sem lehetett panasz, hiszen a fordított rajtrács értelmében Nagy Dániel a második pozícióból várhatta a piros lámpák kialvását. Tassi Attilától azonban elvették az összes általa jegyzett időt, mert nem állt ki a kötelező mérésre, amikor arra jelt kapott. A fiatal pilóta ezért csak a 26. helyről startolhatott. Michelisz Norbert a 10., Nagy Norbert a 11., Szabó Zsolt a 12. pozíciót foglalhatta el.

Robert Huff jól kapta el a rajtot, és Nagy Dániel is meg tudta tartani a pozícióját, sőt, az első kanyarnál még támadta is a britet. Nagy Norbert eközben két pozíciót vesztett, míg Michelisz kettőt javított, Szabó a 10. helyre lépett előre, Tassi az utolsó helyre esett vissza.

Az első körökben Aurélien Comte és Nathanaël Berthon csatázott egymással a 17–18. helyen, és váltott pozíciót, mialatt Michelisz márkatársa, Gabriele Tarquini is előzött, James Thompson Hondáját hagyta le az ötödik pozícióért.

Michelisz aztán Mehdi Bennanival csatázott nagyot féltávnál, és az 5-ös számú Hyundai I30 N-nek sikerült megelőznie a Sébastien Loeb Racing pilótáját, így a magyar a 6. pozícióba lépett előre. Michelisz ezt követően Tarquinit vette célba, ő azonban inkább előre menekült, és lehagyta Esteban Guerrierit. Az olasz és az argentin csatája több pozíciócserét is hozott magával, előbbi végül meg tudta tartani a 4. helyét.

Az élen változatlan maradt a helyzet: Huff diadalmaskodott a vasárnapi első versenyen, míg Nagy Dániel megtartotta a második pozícióját, az M1RA-versenyző így értékes pontokat szerzett.

Michelisz a 6., Szabó a 9., Nagy Norbert a 8., míg Tassi a 18. lett. A vb harmadik Thed Björk a 12. pozícióban szelte át a célvonalat.

A futamot feladta: Yann Ehrlacher, Thompson, Mato Homola és Pepe Oriola.

A futamot követően a győztes Huff először elmondta, hogy mennyire fantasztikusan viselkedett az autója, majd Nagy Dániel teljesítményére is kitért.

„A csapat remek autót adott nekem, így magam mögött tudtam tartani a Hyundait. Többször nagyon közel kerültünk egymáshoz Dániellel, aki nagyszerűen vezetett. Ez nagyon szép eredmény tőle hazai pályán.”

A hétvége következő és egyben utolsó programja 16 óra 55 perckor kezdődik, a harmadik versenyen Michelisz Norbert foglalhatja el az első rajtkockát.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA, HUNGARORING
MÁSODIK FUTAM

1. Robert Huff (brit, Volkswagen Golf GTI)
2. Nagy Dániel (magyar, Hyundai i30 N) +0.562
3. Yvan Muller (francia, Hyundai i30 N) +2.2
4. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai i30 N) +2.659
5. Esteban Guerrieri (argentin, Honda Cinic Type R) +3.050
6. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai i30 N) +4.252
7. Mehdi Bennani (marokkói, Volkswagen Golf GTI) +8.529
8. Benjamin Lessennes (belga, Honda Civic Type R) +13.453
9. Szabó Zsolt (magyar, SEAT Leon Cupra) +19.460
10. Jean-Karl Vernay (francia, Audi RS 3 LMS) +19.896
11. Nagy Norbert (magyar, SEAT León Cupra) +22.475
...
18. Tassi Attila (magyar, Honda Civic Type R) +27.832

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik