WTCR: Peugeot és Audi-siker, a Hyundai pont nékül távozik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.21. 17:30
null
Bár Vernay-t vizsgálták a rajtjáért, nem büntették meg, így megnyerte a 3. versenyt (Fotó: AFP)
A túraautó-világkupa (WTCR) hollandiai fordulójának második versenyén Aurélien Comte megszerezte a Peugeot első győzelmét a 2018-as idényben. A harmadik verseny már Audi-sikert hozott – a pole-ból rajtoló Jean-Karl Vernay diadalmaskodhatott. A Hyundai viszont – az FIA teljesítménycsökkentő intézkedései miatt – pont nélkül távozik Zandvoortból.

 

3. FUTAM

Jean-Karl Vernay vághatott neki pole pozícióból a zandvoorti hétvége utolsó versenyének, a rajtja pedig jól is sikerült, így meg tudta tartani az első helyet. Ezúttal nem történt nagyobb baleset a startot követően, csak Szabó Zsolt és Tom Coronel akadt össze a mezőny hátsó felében, s mindkét versenyzőnek a bokszba kellett hajtania. Végül egyikőjük sem tudta folytatni a versenyt.

A 4. körben a szabadkártyás Michael Verhagen járta meg a kavicságyat, majd úgy tűnt, hogy autója lelassult, de nem kellett feladnia a versenyt. A 7. körben jött az üzenet, hogy a futamot vezető Vernay rajtját vizsgálják, a visszajátszásból ugyanis úgy látszott, hogy a francia kicsit bemozdult a piros lámpák kialvása előtt. Végül nem büntették az esetért.

Gordon Shedden és Esteban Guerrieri csatázott hosszú körökön át a 4. pozícióért, a 12. kör elején viszont az előbbi kissé lesodródott a pályáról, így leszakadt Guerrieriről, és még az argentin csapattársát, Yann Ehrlachert is megkapta a nyakára. Később sikerült ledolgozni a hátrányát, és újra támadhatta Guerrierit. Előzés azonban ezúttal sem lett a kísérletekből.

A 13. körben John Filippi és Gianni Morbidelli csatázott, ez Morbidelli versenyének gyakorlatilag a végét eredményezte, ugyanis autója keresztbe fordult a pályán.

Michelisz Norbert számára eseménytelenül alakult a verseny, végül azt sem érezte indokoltnak, hogy befejezze azt, az utolsó kör elején inkább behajtott a bokszba. A versenyt a pole-ból induló Vernay nyerte meg Robert Huff és Frédéric Vervisch előtt. Nagy Norbert a Zengő Motorsporttól a 17. helyen ért célba.

A Hyundai az FIA teljesítménycsökkentő beavatkozásai miatt nagyon nehéz hétvégén van túl, és pont nélkül kénytelen távozni Hollandiából.

Most egy hosszabb szünet következik a WTCR versenynaptárában, ugyanis a következő hétvége csak június 23-án veszi kezdetét. Akkor Portugáliába, a Vila Real-i utcai pályára látogat a mezőny.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR), HOLLANDIA
3. FUTAM:
1. Jean-Karl Vernay (francia, Audi), 2. Robert Huff (brit, Volkseagen), 3. Frédéric Vervisch (belga, Audi), 4. Esteban Guerrieri (argentin, Honda), 5. Gordon Shedden (brit, Audi), 6. Yann Ehrlacher (francia, Honda), …17. Nagy Norbert (magyar, Cupra), 22. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai). Kiesett: Szabó Zsolt (magyar, Cupra)

2. FUTAM

A mozgalmas versenyen Comte mögött Yann Ehrlacher ért célba a második helyen, miután csapattársa, James Thompson az utolsó körben elengedte maga mellett. A francia pilóta ezzel egy pontra feljött az összetettben vezető Yvan Muller mögé.

A Hyundai teljesítményének visszafogása és tíz rajthelyes büntetése miatt az utolsó sorból rajtoló Michelisz Norbert végig a mezőny végén autózott. Ezúttal a biztonságra törekedett, a 23. helyen ért célba. Szabó Zsolt a 17., Nagy Norbert a 20. helyen zárt.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR), HOLLANDIA
2. FUTAM:
1. Aurélien Comte (francia, Peugeot) 14 kör, 2. Yann Ehrlacher (francia, Honda) 4.757 mp h., 3. James Thompson (brit, Honda) 5.255 mp h., 4. Pepe Oriola (spanyol, Cupra) 6.657 mp h., 5. Mehdi Bennani (marokkói, Volkswagen) 7.120 mp h., 6. Gordon Shedden (brit, Audi) 7.458 mp h., …17. Szabó Zsolt (magyar, Cupra) 13.798 mp h., …20. Nagy Norbert (magyar, Cupra) 17.493 mp h., …23. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 25.146 mp h.

A VK ÉLCSOPORTJA 12 FUTAM UTÁN
1. Ehrlacher (francia, Honda) 146 pont, 2. Muller (francia, Hyundai) 137, 3. Huff (brit, Volskwagen) 130, 4. Vernay (francia, Audi) 121, 5. Tarquini (olasz, Hyundai) 118, 6. Björk (svéd, Hyundai) 112, …8. Michelisz (magyar, Hyundai) 102, 15. Nagy D. (magyar, Cupra) 36, …21. Szabó Zs. (magyar, Cupra) 2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik