BÖRZÖLI BERNADETT 2019.12.15 07:54 Frissítve: 2019.12.15 09:28

Háromból egy megvan – Michelisz győzelemmel kezdett a nyitó versenyen

Michelisz Norbert magabiztosan váltotta győzelemre a pole pozícióját a túraautó-világkupa (WTCR) idényzáró hétvégéjének első futamán Malajziában. A magyar pilóta mögött Aurélien Panis és Gabriele Tarquini ért célba, míg mögöttük a bajnoki rivális Esteban Guerrieri látta meg a kockás zászlót a negyedik helyen.

Michelisz Norbert győzelemmel kezdett az idényzárón Malajziában (Fotó: FIA WTCR)

 

Bár már a pénteki napon is ijesztegették a mezőnyt az esőfelhők Sepangban, a szabadedzéseket és az időmérőket sikerült megúszni csapadék nélkül. Szombaton és vasárnap reggel azonban jelentős eső esett a pálya környékén, így hamar biztossá vált, hogy az időjárás nagy szerephez juthat az idény utolsó versenyein.

A nyitó futam előtt nem sokkal elállt az eső, ám az aszfalt még nedves volt – ráadásul később még több csapadékot vártak –, ami nemcsak a gumiválasztásokat befolyásolta jelentősen, hanem azt is eredményezte, hogy a mezőny csak a biztonsági autó mögött kezdhette meg a versenyt.

A kilenckörösre tervezett viadal azonban csak egy körrel hosszabbodott (a biztonsági autó mögött eltöltött első két kört hozzáadják a versenytávhoz), hiszen a nyitó kör végén el is hagyta a pályát a safety car, vagyis a második körben szabaddá vált a versenyzés. Michelisz könnyen megtartotta az első helyet, míg a bajnoki rivális Esteban Guerrieri megkezdte a felzárkózást. A harmadik körben már három helyet javítva a 6. helyen haladt. 

A következő körökben Guerrieri még két pozícióval került közelebb Micheliszhez, aki azonban nagyszerű tempót diktált az élen. Viszont nem az argentin volt az egyetlen, aki sok pozíciót javított. A bajnoki címre már csak matematikailag esélyes Yvan Muller a hetedik körben már a hatodik volt, és elkezdte támadni az előtte álló hondásokat.

 ÍGY ÁLLNAK AZ ESÉLYESEK
 1.Michelisz Norbert351 pont 
 2.Esteban Guerrieri324
3.Yvan Muller316
4.Thed Björk
288

Guerrieriéknek segített a szabadkártyás Joao Paulo Lima de Oliveira, aki a futam végéig sikeresen feltartotta Mullert. Michelisz magabiztos győzelmet aratott, míg az argentin riválisa a negyedik helyen látta meg a kockás zászlót. Michelisz mellé Aurélien Panis és Gabriele Tarquini állhatott fel a dobogóra. Tassi Attila a 13. pozícióban zárta a nyitó futamot. Michelisz a győzelmével 27 pontra növelte az előnyét a bajnoki összetettben.

Folytatás 11.15-től a második versennyel, amelyet szintén élőben közvetítünk az NSO-n!

A pontrendszerről bővebben itt olvashatnak. Arról pedig, hogy milyen forgatókönyvek szerint lehet Michelisz világkupagyőztes Sepangban, ide kattintva olvashatnak. 

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
MALAJZIA, 1. FUTAM

1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
2. Aurélien Panis (francia, Cupra)
3. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai)
4. Esteban Guerrieri (argentin, Honda
5. Yvan Muller (francia, Lynk & Co)

13. Tassi Attila (magyar, Honda)

27. Thed Björk (svéd, Lynk & Co)

 

Még több
2020.01.01 19:24:25

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Michelisz Norbert a szimulátoros versenyektől a túraautó-világkupa bajnoki címéig.

2019.12.23 13:21:56

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

NS-KARÁCSONY. Az első, ahol felvetődik a kérdés: vajon ha eljön az ideje, engedjék motorra ülni a gyereket?

2019.12.20 14:50:22

Egyéb autó-motor BÖRZÖLI BERNADETT

Izgalmakból 2019-ben sem volt hiány a nemzetközi autósportban. Íme, az év legfontosabb történései.

2019.12.18 17:20:09

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A Zengő Motorsportot sokan a WTCC és WTCR világából ismerik, sok ismert versenyzőt nevelt már fel. (x)

2019.12.16 07:37:08

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A harmadik verseny rajtja előtt egy lyukas garast sem adott volna azért, hogy övé lesz a bajnoki cím.