WTCC: nagyszerű Michelisz-előzések, lángoló Zengő-Honda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.17. 12:41
null
Michelisz defektet kapott a második futam végén (Fotó: fiawtcc.com)
Michelisz Norbert a hatodik helyen ért célba a túraautó-vb (WTCC) szlovákiai versenyhétvégéjének első futamán. Ficza Ferenc Zengő-Hondája az utolsó előtti körben kigyulladt, a 19 éves pilótának szerencsére nem esett baja, azonban a második futamon nem tudott elindulni. Micheliszt a második etapban ötödikként intették le, de Thed Björk utólagos kizárása miatt előrelépett. 

ELSŐ FUTAM

A hetedik helyről induló Michelisz a rajtnál egy pozíciót veszített,visszaesett nyolcadiknak Thed Björk Volvója mögé. A Gabriele Tarquini Ladája mögött felgyűlt boly végéről a Volvót megelőzve újra feljött a hetedik helyre, majd a citroënes Yvan Mullert az utolsó körben maga mögé utasítva a hatodikra. Majdnem sikerült José María Lópezt is megfogni, de a magyar egy hosszú kanyar külső ívén nem fért be a címvédő autója elé.

A győzelmet a szintén gyári Hondával versenyző Tiago Monteiro szerezte meg a citroënes Mehdi Bennani és a hondás Rob Huff előtt.

Ficza Ferenc kiégett Hondája, a pilóta és a motor nem sérült meg (Fotó: Zengő Motorsport/Facebook)
Ficza Ferenc kiégett Hondája, a pilóta és a motor nem sérült meg (Fotó: Zengő Motorsport/Facebook)

Ficza Ferenc a mezőnytől lemaradva, az utolsó helyen autózott az utolsó előtti körig, amikor kigyulladt a gépe. A bukótérbe hajtott, majd gyorsan kiszállt a Hondából.

MÁSODIK FUTAM

A negyedikként rajtoló Michelisz a második futamon sem kapta el jól a rajtot, két csapattársa is elé került. Az élen Nicky Carsburg a Ladával megelőzte José María Lópezt, miközben Yvan Muller visszaesett.

Ezután nyugalmasabb vonatozás kezdődött, Michelisz Tiago Monteiro és Rob Huff mögött haladt, míg utóbbi a 11.körben ki nem csúszott. Catsburg mögött feltorlódtak a többiek, Michelisz is megközelítette az első három pilótát.

Az utolsó körhöz érve előbb López, majd Monetiro előzte meg a ladást, és ugyanerre készült Michelisz is, de a hajrában bal első defektet kapott, ez pedig a negyedik helyébe került, amelyet a lesben álló Thed Björk kaparintott meg.

Ficza Ferenc el sem tudott indulni, a 19 éves Zengő-pilóta Hondája kigyulladt az első futam végén, és a szerelők nem végeztek a javítással.

A verseny után aztán Thed Björk autója nem felelt meg a műszaki ellenőrzésen, így a pilóta elvesztette negyedik helyét, Michelisz pedig előrelép. Björk büntetését elfogadta csapata, nem fellebbez a fegyelmi döntés ellen.

A következő futamra április 24-én a Hungaroringen kerül majd sor.

TÚRAAUTÓ-VB, SLOVAKIARING
ELSŐ FUTAM

1. Tiago Monteiro (portugál, Honda)
2. Mehdi Bennani (marokkói, Citroën) +2.526
3. Rob Huff (brit, Honda) +3.119
...
6. Michelisz Norbert (magyar, Honda) +10.085

MÁSODIK FUTAM
1. José María López (argentin, Citroën)
2. Tiago Monteiro (portugál, Honda) +0.700
3. Nicky Carsburg (holland, Lada) +3.260
...
5. Michelisz Norbert (magyar, Honda) +4.620
Michelisz Norbert Thed Björk kizárása miatt utólag a 4. helyre lépett előre.

AZ ÖSSZETETT ÁLLÁSA
1.Tiago Monteiro (portugál, Honda) 77 pont
2. José María López (argentin, Citroën) 76
3. Michelisz Norbert (Honda) 52
Ficza Ferencnek és Nagy Dánielnek (mindkettő Zengö Motorsport) még nincs pontja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik