WTCC: Michelisz Norbert második lett a főversenyen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.09. 19:56
null
Micheliszék ünneplik a marrákesi kettős győzelmet (Castrol Honda WTCC)
A túraautó-világbajnokság (WTCC) 2017-es szezonjának első hétvégéjén, a marrákesi főversenyen kettős Honda-győzelem született – az első helyről rajtoló Tiago Monteiro után Michelisz Norbert a második helyen ért célba. A Zengő Motorsport magyar versenyzője, Nagy Dániel 14. lett.

 

A marrákesi főversenyt Michelisz Norbert a 3. rajtkockából kezdhette meg, Nagy Dániel autóját pedig a Zengő Motorsport szerelői szinte lehetetlen helyzetből varázsolták működőképessé, így ő a bokszutcából indulhatott. Így járt az első futam győztese, Esteban Guerreiro is, akinek a járműve közvetlenül a verseny előtt ment tönkre.

Gyorsan élre állt a két Honda – Michelisz már az első kanyarban átvette a második helyet. Az első futamon pontot szerző Aurélien Panis (Zengő Motorsport) autójának az 5. körben kitört a jobb első kereke – az eset miatt több körön keresztül biztonsági autó mögött folyt a verseny.

A futam leginkább Robert Huff és Tom Coronel külön csatája miatt volt érdekes – a középmezőnyben végeztek –, a Honda magyar versenyzője pedig folyamatosan közelített az élen haladó Tiago Monteiróhoz, de a portugál nem hibázott, Michelisz pedig nem erőltette a támadást.

A két hondás után Néstor Girolami ért be harmadikként a célba, a 19. születésnapját ünneplő Nagy Dániel 14. lett.

AZ ELSŐ FUTAMON – AMELYEN MICHELISZ AZ ÖTÖDIK LETT, NAGY DÁNIEL VISZONT NEM ÉRT CÉLBA – TÖRTÉNTEKRŐL ITT OLVASHAT!

WTCC, MARRÁKES
FŐVERSENY

1. Tiago Monteiro (portugál, Honda)
2. Michelisz Norbert (magyar, Honda) + 0.751
3. Néstor Girolami (argentin, Volvo) + 2.120

ELSŐ FUTAM
1. Esteban Guerrieri (argentin, Chevrolet)
2. Thed Björk (svéd, Volvo) + 0.654
3. Mehdi Benanni (marokkói, Citroën) +1.289
...
5. Michelisz Norbert (magyar, Honda) +2.201

A vb élcsoportja: 1. Monteiro 43 pont, 2. Michelisz 36, 3. Nicky Catsburg (holland, Volvo) 28, 4. Bennani 26, 5. Guerrieri, Björk és Girolami 25-25

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik