WTCC: Michelisz ismét pontot szerzett, a tizedik helyen zárt

Vágólapra másolva!
2014.05.04. 15:18
Közepes rajtja megpecsételte Michelisz Norbert versenyét a WTCC hungaroringi fordulójának második futamán, a magyar versenyző így csak a tizedik helyen végzett. Gianni Morbidelli már az indulásnál magához ragadta a kezdeményezést, és a vezetést egy pillanatra sem engedte ki kezei közül.

Michelisz a kettős pontszerzéssel kihozta szűkös lehetőségeiből a maximumot (Fotó: MTI)
Michelisz a kettős pontszerzéssel kihozta szűkös lehetőségeiből a maximumot (Fotó: MTI)
Michelisz a kettős pontszerzéssel kihozta szűkös lehetőségeiből a maximumot (Fotó: MTI)

 

Az első versenyen bemutatott remeklés után Michelisz Norbertnek nem sikerült a bravúr a második futamon, mivel ezúttal nem tudott a „zavarosban halászni” a rajt utáni kavarodásban. A magyar versenyző tizedikként vágott neki a futamnak, mivel a technikai gondokkal küszködő Mehdi Bennani nem tudott rajthoz állni.

Bár a Zengő Motorsport pilótája ezúttal is jól rugaszkodott el a piros fények kialvása után, az egyes kanyar előtt a külső íven José María López az útját állta, és a lendületvesztés miatt többen is visszaelőzték. Az első kört Sébastien Loeb mögött a 10. helyen zárta, és noha végig egy másodpercen belül maradt a franciához képest, egyszer sem tudott támadási pozícióba lendülni.

Az élen is hasonló volt a helyzet, mert Tiago Monteiro hiába szorongatta az utolsó méterekig Gianni Morbidellit, az olasz nem hibázott, így a fordított rajtrács előnyeit kihasználva megnyerte a versenyt. A dobogósok egyébként hálával tartoznak a negyedik helyen célba érő Tom Coronellnek is, hiszen a holland végig szenzációs versenyzéssel tartotta fel a sokkal gyorsabb Citroëneket, akik egyszerűen nem tudtak mit kezdeni vele.

Összességében elmondható, hogy az időmérős kálvária után Michelisz a kettős pontszerzéssel kihozta szűkös lehetőségeiből a maximumot. Mint arról már beszámoltunk, a magyar versenyző az első futamon hatodikként zárt.

„Az első futamom úgy indult, ahogy akartam. Úgy terveztem, hogy rámenős leszek, és az is voltam, ennek köszönhetően javítottam néhány helyet. A futam első felében elégedett voltam az autóval, a másodikban viszont már nem, mert néha kihagyott a motor, ami megnehezítette a dolgom. A második versenyen ismét egy jó rajtban bíztam, valamint abban, hogy a többiek koccannak, és ezt kihasználva előrébb tudok kerülni, de nem tették meg ezt a szívességet, senki nem hibázott nagyot. Belülről elég unalmas volt az a futam, nem sok minden történt. Jó hír, hogy mindkét futamon volt hondás a dobogón, és noha sokat kell még fejlődnünk, az időmérő után aláírtam volna ezt a hatodik és tizedik helyet. Sajnálom, hogy megszakadt a dobogós sorozatom a Hungaroringen, de remélem, a következő futamon Szlovákiában lesz lehetőségem javítani” – mondta Michelisz a verseny után.

TÚRAAUTÓ-VB, 6. VERSENY, HUNGARORING (2. FUTAM)
A 14 körös verseny végeredménye:

1. Gianni Morbidelli (olasz, Chevrolet)
2. Tiago Monteiro (portugál, Honda Civic)
3. Hugo Valente (francia, Chevrolet)
...
10. Michelisz Norbert (magyar, Honda Civic)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik