WTCC: három év után visszatér a makaói pilóta – már Kínában!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.11. 10:31
Ismét WTCC-s futamokon indulhat Filipe de Souza. A makaói pilóta két versenyhétvégén kap lehetőséget az RC Motorsportól, így Yann Ehrlacher és Kevin Gleason mellett Kínában és Japánban ő vezetheti majd a harmadik Lada Vestát.

De Souza 2011-ben debütált a WTCC-ben és 2014-ig összesen tíz versenyhétvége húsz futamán indult, mindig a szezonvégi ázsiai viadalokon kapott lehetőséget. Ez idén sem lesz másképp, hiszen a sorozat októberi kínai és a japán állomásán vezetheti majd a harmadik Lada Vestát az RC Motorsport színeiben. Az alakulat eddig két pilótával indult idén: Yann Ehrlacher az évad kezdete óta a csapattal van, és minden futamon rajthoz állt, míg Kevin Gleason kihagyta az első versenyhétvégét, és Monzában csatlakozott a mezőnyhöz.

„Szeretem a kihívásokat és az erős bajnokságokat – nyilatkozta a lehetőség kapcsán De Souza. – A WTCC volt a célom, és mindig úgy éreztem, az utam ide vezet, hogy részese legyek ennek a családnak. Az álmaimért és a hazámért fogok versenyezni.”

Kína és Japán után még Makaó fogadja a mezőnyt a 2017-es idényben, ám azt egyelőre nem tudni, hogy az ottani két futamon is lehetőséget kap-e majd De Souza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik