Wéber Michelisz csapattársa lesz a WTCC-ben

Vágólapra másolva!
2012.03.02. 11:59
null
Wéber és Michelisz csapattársak lesznek a WTCC-ben (Fotó: Facebook/Wéber Gábor)
Címkék
Újabb magyar versenyzőért szoríthatunk a 2012-es túraautó-világbajnokságban (WTCC), hiszen Wéber Gábor a Zengő Motorsport pilótájaként indul a sorozatban, s Michelisz Norbert csapattársa lesz.

 

Wéber Gábor Michelisz Norbert csapattársa lesz a Zengő Motorsportnál, és szintén egy BMW 320 TC-t fog vezetni. A két versenyző korábban már szerepelt együtt: 2010-ben, a SEAT Leon Európa-kupában.

„Hónapok óta dolgozunk az ügyön, s most véglegessé vált, hogy a WTCC-ben folytatom. Nagyon örülök, hogy ismét a Zengő pilótája lehetek" – nyilatkozta a 39 esztendős Wéber Gábor.

Michelisz Norbert a 2011-es idényt a kilencedik helyen zárta, s 88 pontot gyűjtött.

„Korábban csapattársak voltunk a SEAT-kupában. Együtt még erősebbek lehetünk a WTCC-ben, s harcolhatunk a privát bajnoki címért (Yokohama Trophy) – nyilatkozta Michelisz Norbert régi-új csapattársáról, Wéber Gáborról. – Alig várom, hogy kezdődjön a szezon. A monzai verseny érdekes lesz, s remélem, ugyanúgy fel tudjuk venni a harcot a többi csapattal, mint a legutóbbi évadban."

„Tudom, hogy ez az idény nagy kihívás lesz, de úgy érzem, hogy Gáborral, mint csapattársammal, a legelőkelőbb helyekért harcolhatunk, hiszen nagyszerű pilóta és nagyon jól ismerjük egymást" – tette hozzá Michelisz.

A Zengő Motorsport közlése szerint Wéber Gábor a WTCC-idény első hét futamán indul, míg Michelisz Norbert az összes versenyen. A magyarországi Formula–1-es közvetítések szakkommentátoraként is dolgozó Wéber abban az esetben, amikor az F1-es futam ütközik a túraautóssal, akkor kihagyja a száguldó cirkusz közvetítéseit (ez eddig egy esetben áll fenn, az április 15-ei Kínai Nagydíjnál, amikor a túraautósok Marokkóban száguldanak).

A 2012-es túraautó-vb menetrendje (mindegyik helyszínen két-két futamot rendeznek meg):

Március 11.: Monza, Olaszország
Április 1.: Valencia, Spanyolország
Április 15.: Marrákes, Marokkó
Április 29.: Pozsony, Szlovákia
Május 6.: Hungaroring
Május 20.: Salzburgring, Ausztria
Június 3.: Estoril, Portugália
Július 22.: Curitiba, Brazília
Szeptember 23.: Sonoma, Egyesült Államok
Október 21.: Szuzuka, Japán
November 4.: Sanghaj, Kína
November 18.: Makaó

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik